Hearthstone

[Frissítve] Ideje lesz új lapokat kiadnia a Blizzardnak ehhez a két Questhez


Egy elfeledett mechanika és egy lecsengőben lévő altípus: mindkettőhöz elférne némi támogatás.

[Update] Micsoda véletlen egybeesés! A Blizzard ma délután bejelentette, hogy kivezetik az Enrage kulcsszót a játékból, mivel kevés lapon szerepel és nem is nagyon szeretnék támogatni a jövőben. Mostantól szövegesen fog szerepelni a lapokon ez a képesség.

Kép: Blizzard

[Eredeti cikk] Az áprilisi hónap nemcsak a lapkészletet illetően hoz majd változásokat a Hearthstone-ban, hiszen a Year of the Raven kezdetével a Questek is módosulnak valamelyest.

  • Csökkennek az egyes küldetések teljesítési követelményei
  • A 40 goldos Questek is 50 goldot fognak érni

És ha már Questek, érdemes megjegyezni, hogy vannak köztük olyanok, melyek a rotációt követően meglehetősen kényelmetlenek lesznek, már ami a teljesítésüket illeti. A legtöbb küldetés persze egyszerű: nyerni 2-3 meccset valamelyik hőssel, esetleg kijátszani 20 Beastet nem nagyon ördöngösség. Van azonban egy-egy kulcsszó, illetve altípus, melyek kissé feledésbe merültek az elmúlt időszakban: ezek az Enrage és a Pirate.

Play 10 Enrage minions

Az Enrage-mechanika igencsak elfelejtődött mostanában, pedig a Hearthstone-nal egyidős ez a képesség, ám a Whispers of the Old Gods óta, vagyis lassan két éve nem jelent meg egy ilyen lap sem.

Ez leginkább azért probléma, mert a rotációt követően mindössze 6 ilyen lap marad majd, ebből ráadásul az egyik Legendary (Grommash Hellscream), egy másik pedig egy önmagában lényegében használhatatlan kombó lap (Angry Chicken). Vagyis marad az Amani Berserker, a Raging Worgen, a Tauren Warrior és Spiteful Smith, mint az Enrage-mechanika igazi hírvivői – ideje lenne új társakat kreálni hozzájuk, vagy ha nem, akkor a kulcsszóval együtt elfelejteni a kapcsolódó Questet is, mert így nincs túl sok értelme.

Play 10 Pirates

A kalózok néhány hónapja még szerves részét képezték a Hearthstone-nak, ez azonban hamarosan alaposan megváltozik: a rotációval 9 (!) Pirate is átkerül Wildba.

Emiatt erősen kérdőjeles, hogy lesz-e Pirate pakli a jövőben, hiszen Standardben mindössze 7 kalóz marad így, melyek közül a Captain Greenskin Legendary, a Southsea Captain pedig Epic, vagyis ezek azért nem lesznek ott a legtöbb gyűjteményben. Marad a Southsea Deckhand, Bloodsail Corsair, Bloodsail Raider, Dread Corsair, Phantom Freebooter ötös, akik mellé illene újakat kiadnia a Blizzardnak, ha életben szeretné tartani az altípust – na meg persze a kapcsolódó Questet.

A rotációval együtt tehát a Questeket is alaposan felül kell vizsgálnia a Blizzardnak, hiszen amelyekhez nem jönnek új lapok, azok több szempontból is problémássá válhatnak.

  • Kevés könnyen megszerezhető lap kapcsolódik hozzájuk, így nehezebb őket teljesíteni
  • Olyan mechanikákat és koncepciókat “reklámoznak”, amik érdemben már nem részei a játéknak

Kíváncsian várjuk, hogy mi vár az Enrage-re és a kalózokra: szerintetek ki fognak adni hozzájuk új lapokat, vagy szép lassan eltűnnek a süllyesztőben?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva