Hearthstone

Újból eljön a Questing Adventurer ideje?


Az Echo lapok új esélyt adhatnak egy réges-régi lapnak.

A Standard rotáció mindig egy nagyon izgalmas időszak a Hearthstone-ban – már csak azért is, mert a beszűkült lapkészlet miatt ilyenkor újból nagyobb hangsúlyt kapnak a Classic szettben megjelent kártyák. Egyáltalán nem ritka, hogy az új évad kezdetén visszatérnek rég elfeledett lapok és koncepciók – nem kizárt, hogy most is valami hasonló fog történni.

Nagyon érdekes helyzetet teremt az új kulcsszó, az Echo, ez ugyanis új kombókat kelthet majd életre. Az ilyen képességű lapokat az adott körben bármennyiszer kijátszhatjuk (mint például az Unstable Evolutiont), vagyis sok manánál igen komoly értéket lehet majd belőlük kinyerni. Ezidáig egyetlen ilyen lapot láthattunk: ez egy 3 manás Taunt, a Phantom Militia.

Hogy mivel lehetnek jók az Echo lapok? Például a Questing Adventurerrel. Mostanában nem nagyon látni ezt a kártyát, korábban azonban sokáig népszerű volt, elsősorban a Miracle Rogue deckek használták előszeretettel, ahol nagyon szépen fel lehetett hizlalni. Az Echo most újabb lehetőséget ad arra, hogy a játékosok elgondolkodjanak rajta.

Hogy visszatérhet-e a Questing Adventurer a metába, az alapvetően két dologtól függ.

  • Lesz-e kellően olcsó (2, esetleg 1 manás) Echo lap?
  • Marad-e a mostani, Silence lapokkal teli meta?

Előbbi néhány héten belül kiderül, amint felfedik az összes lapot az új kiegészítőből. Utóbbi pedig leginkább attól függ, hogy ugyanilyen erősek maradnak-e a Warlock deckek a rotáció és az új kieg után is – ha igen (amire minden esély megvan), akkor könnyen lehet, hogy a Questing Adventurer, mint win condition nem lesz elég megbízható. Ez azonban még a jövő zenéje.

Egyelőre tehát még nem mehetünk biztosra, ám a lapbemutatók alatt érdemes lesz észben tartani a Questing Adventurert, hiszen előfordulhat, hogy az Echo-mechanikának hála újból eljön az ő ideje. Meglátjuk, hogy ideálisak lesznek-e a körülmények számára!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva