League of Legends

Meghatározó lesz az Invade a 8.7-es ciklustól kezdve


A jövőben változtatni kíván a Riot a korai szakaszon.

A jövőben lehetséges, hogy ellepik majd az invader-ek a játékot, ugyanis a Riot Games az ő javukra tervezi módosítani a játék korai szakaszát. Ki gondolta volna, hogy már megint egy olyan változásról lesz szó, ami határozottan érinti a Jungler-ek játékát. Nem egyszerű azoknak, akik ebben a pozícióban szeretnének jól teljesíteni.

Néhány frissítéssel ezelőtt már volt egy meghatározó változtatása a korai szakasznak, ekkor a játék eleji mozgási sebesség bónusz idejét növelte meg a játékmenetért felelős csoport. Ezzel sokkal gyorsabban jutnak a játékosok a kívánt pozícióba, gyorsabban kiépülnek a kritikus ward-hálók és lehetőség nyílt arra, hogy a minionok korábban induljanak el az ösvényekbe. Ezzel persze a Riot felgyorsította a játékot, ám a masszív mozgási sebesség bónusznak köszönhetően szinte teljesen kiirtotta az Invade-et a játékból.

Aki nem tudná mi az Invade, röviden az ellenséges csapat dzsungelébe való átmenetelt jelenti, annak érdekében, hogy ellehetetlenítsük az ellenfél dzsungeles játékosát, ezzel tapasztalati ponttól, aranytól és értékes időtől megfosztva azt.

“Valószínűleg a 8.7-es ciklusban hozunk pár változtatást, ami a játék korai szakaszát fogja érinteni. Az előszezonban hozott változtatások szinte teljesen ellehetetlenítették az Invade lehetőségét, szeretnénk ezen változtatni.”

Ugyan a játék maga jól reagált a módosításokra, Riot Meddler szerint az Invade-ek esetében a védekező csapat sokkal jobb helyzetben van, mint a támadó, mert a mozgási sebességüket sokkal effektívebben tudják kihasználni, mint a támadók. Míg az agresszív stratégiával élő játékosoknak a folyón keresztülgázolva már alig maradt a bónusz sebességből, addig a védelmi pozíciót felvett csapatnak bőven maradt még egy gyors távozásra  a bónuszból, s ezzel gyakorlatilag irrelevánssá vált az Invade.

“Olyan megoldásokon dolgozunk, amik nem jutalmazzák majd a jövőben ennyire a védekező feleket. A lehetőségek között van, hogy a külső tornyok elhagyásához kötjük a bónusz eltűnését, esetleg visszaveszünk a bónusz értékétől, vagy sokkal többet fog adni az aktiváció elején, majd gyorsabban fog eltűnni, mint eddig. Egy biztos, olyan változtatást szeretnénk eszközölni, ami valamennyire támogatja majd az Invade mechanikát.”

Persze ennek összességében a metára is nagy hatása lesz, ugyanis olyan karakterek fognak előkerülni, akiknek komoly CC-jük van a játék korai szakaszában és nem sínylik meg annyira, hogy nem kezdik az ösvényben a találkozókat. Ilyen karakterek lehetnek például Blitzcrank, Braum, vagy az új Swain is akár.

Minden változtatás először a PBE-n fog megjelenni, de Riot Meddler elmondásai szerint a korai szakaszt érintő változtatások a tervezet szerint valamikor a 8.7-es ciklusban várható majd.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva