Gaming

A draftolás alapjai: mikor milyen assassint válasszunk?

ujsagiro - 6 éve Címkék: Draft, HOTS, Tippek,

Négy különböző típusba sorolhatóak ezek a fajta hősök.

Érdekes szituáció elé áll az ember draft során: ha az alapokat nézzük, akkor csak annyi a dolgunk, hogy legyen tank, support és assasin is – a mennyiségek és milyenségek viszont sokkal összetettebbek.

Meta, az adott hősök ereje, a pálya és az ellenfél kompozíciója is meghatározó a választásunk során. Például elsőként ha Lunarát választunk, akkor az ellenfél könnyedén counterelheti olyan hősökkel, akik bedive-olják.

Ha már Lunara, akkor nézzük meg a HeroesHearth csapatában szereplő Stafford McIntyre írása alapján, hogy melyik assassinokat mikor érdemes választani!

1. CC Assassin: Thrall, Greymane, Zeratul

Ezek a fajta Assassinok a legjobban CC-vel teli kompozícióban működnek – rotáció során vadásznak ellenfeleikre.

A Waveclearjükkel nincs gond, de akkor a leghatékonyabbak, ha van más helyettük, aki ezt megcsinálja, ők pedig szabadon mozoghatnak.

Hányadikként válasszuk? 2-3. vagy 3-4. az ideális

forrás: assets.tentonhammer.com

2. Roamoló Assasin: Maiev, Genji, Tracer

Hasonlóak az előző kategóriához, azonban waveclearjük elé gyenge, így ők tényleg akkor jók csak, ha gankelni tudnak – pont emiatt egynél többet semmiképp se hozzunk el belőlük.

Ha a solo laner túlzottan elől helyezkedik, akkor ezekkel a fajta hősökkel lehet a legjobban büntetni őket.

Hányadikként válasszuk? Mehet rögtön az elején

forrás: assets.tentonhammer.com

3. Waveclear Assassin: Jaina, Guldan, Junkrat, Tychus

Nem létszükség kérdése ezen típus választása, ugyanis a tank vagy épp a support is elláthatja ezt a szerepkört, azonban bizonyos pályákon kifejezetten hasznosak (például Braxis Holdouton, ahol vissza kell verni a Zergeket).

Hányadikként válasszuk? 3-4. vagy 4-5. – amikor már látjuk, hogy szükség van-e plusz sebzésre és waveclearre. 

forrás: assets.tentonhammer.com

4. Poke Assassin: Chromie, Lunara, Li-Ming, Hanzo

Waveclear szempontjából ők is elfogadhatóak, de emellett még megvan az a jó tulajdonságuk, hogy biztonságos távolságból tudnak poke-olni, ezáltal előkészíthetik például az első kategóriában található assassinoknak a killt – vagy épp elüldözhetik vonalról ellenfelüket, ha nincs olyan support, ami bírja erőforrással a visszagyógyítást.

Plusz segítség, ha választunk melléjük olyan tankokat, amelyek CC-jükkel elősegíthetik azt, hogy betaláljon a kombó.

Hányadikként válasszuk? Miután láttuk az ellenfél supportját (például egy Uther nem tud kigyógyítani egy Lunarát), vagy a végén.

forrás: assets.tentonhammer.com

Vannak átfedések természetesen a kategóriák között, de jól szemlélteti összességében a cikk, hogy mikor mire lehet szükségünk – mindezektől függetlenül ha vannak olyan hősök, akikkel tapasztaltak vagyunk, akkor többet érhet ilyenekkel játszani, persze az az ideális, ha minél szélesebb a repertoárunk.

Nektek ki a kedvenc assassinotok?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva