Fifa

Égtünk Kazahsztán ellen? Lehet, de FIFA 18-ban parádés hétvégét zárt Magyarország!


Siker siker hátán: ez történt szombaton és vasárnap a FIFA 18-ban - magyar vonatkozású eredmények.

Mozgalmas napok vannak mögöttünk FIFA fronton, már ami a magyar vonatkozású versenyeket illeti, hiszen a V4 Future Sports Festivalon, illetve az ITFA Európa-bajnokságon is szurkolhattunk hazai játékosoknak. Ezúttal ráadásul – a pénteki válogatott égés után – nem kellett csalódnunk az eredményekben sem!

V4 Future Sports Festival

A pénteki csoportmeccsek után a négy magyar döntős közül hárman folytathatták az egyenes kieséses szakaszban: molnargabo (Xbox One) csoportelsőként, míg Gabinho (Xbox One) és Gogetinho (PS4) csoportmásodikként folytathatta szombaton. Xboxon rögtön magyar házi rangadó volt az elődöntőben, ahol meglepetésre Gabinho nyert, leküldve ezzel a másik magyart az alsóágra. Végül szerencsére mindketten eljutottak a konzolos döntőig, teljessé téve a magyar sikert Xboxon, ahol azonban ismét Gabinho nyert, így ő jutott tovább a nagydöntőbe, ahol a PS4-es győztessel játszhatott.

A lengyel Riptorek a két nap során nem talált legyőzőre PS4-en: a csoportjából 100%-os teljesítménnyel jutott tovább, majd az egyenes kieséses szakaszban sem kapott ki, Gabinho azonban alaposan meglepte. A csata Xbox One-on indult, ahol a magyar játékos 4:3-ra győzött – ekkor még úgy tűnt, nagyon izgalmas visszavágó következik. PS4-en – vagyis Riptorek “hazai” platformján – azonban Gabinho sorra rámolta be a gólokat, így végül nagyon kényelmes előnnyel, 8:5-ös összesítéssel nyerte meg a versenyt.

A magyarok eredményei

  • Gabinho: 1. hely, €40.000
  • molnargabo: 3. hely, €5.000
  • Gogetinho: 5. hely, €4.000
  • Zyks: 9. hely, €1.750

ITFA Európa-bajnokság

Az egyéni sikerek mellett csapatszinten is volt minek örülnünk, elkezdődtek ugyanis a nyolcaddöntők az ITFA Európa-bajnokságon – szintén hazai sikerrel. A magyar FIFA 18-válogatott ellenfele Spanyolország volt, akiket kettős győzelemmel sikerült búcsúztatni az online kupasorozatból.

Magyarország 4:1 Spanyolország (2:1, 2:0)

Kép: Hungarian Pro Clubs League

A válogatott következő ellenfele Olaszország lesz a negyeddöntőben, akik ellen kemény csatára lehet számítani, hiszen korábban a selejtezők során nem sikerült nyerni ellenük. A mérkőzés időpontja egyelőre még nem ismert – reméljük, hogy sikerül visszavágni a korábbi vereségért!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva