Counter Strike

Tovább zuhant az SK, jön vissza a Virtus.pro, a mousesports pedig már dobogón a V4 után


A legfrissebb világranglistát is alaposan megkavarta a V4 végeredménye, a két döntős hatalmasat ugrott általa.

Az élen nincs változás, a világelső CS:GO csapat továbbra is a FaZe európai sztár válogatottja. Bár Budapesten még a döntőbe sem jutottak, senki nem tudta beelőzni őket. 10 pontot buktak az előző héthez képest, de előnyük még így is 200 pont a másodikkal szemben.

Az említett második, vagyis a Major címvédő Cloud9 is megtartotta előző heti helyét, de rengeteg pontot bukott azóta. 50-el állnak rosszabbul, mint egy hete, ami két szempontból is problémás. Távolodnak a FaZe-től, az ő nyakukra viszont érkeznek a trónkövetelők.

A Cloud9 második helyről való letaszításához a V4 győztese, a mousesports áll a legközelebb. Szó szerint karnyújtásnyira vannak tőle, a két együttes között csupán 7 világranglista pont a különbség.

A mouz 80 pontot zsebelt be a V4 győzelemért, és így 3 helyet is ugrottak a listán. Ők maguk sem igazán értik, hogy történt mindez, erről ropz Twitter bejegyzése a tökéletes példa.

A Top10 többi csapatánál egyetlen érdemi változás történt csupán, TACO elvesztésével az SK újabb mélyrepülésbe kezdett. 3 helyet is buktak a listán, idejét sem tudjuk mikor voltak 500 pont alatt a brazilok.

A fnatic és a Liquid úgy csúsztak le, hogy semmit sem csináltak, de mivel a mouz előzött, őket hátrébb tolta. Ugyanígy járt, csak fordított előjellel a Na’Vi és az Astralis, ők azért kerülhettek feljebb, mert az SK hátracsúszott. Legkönnyebb előzés evör:

A Top20-as csapatoknál csak a Virtus.pro alkotott nagyot, pasháék 5 helyet ugrottak a V4 döntővel. Érdekes ránézni egyébként a lista alsó felére, mennyit fordult fél év alatt a világ…

A BIG, EnVyUs, FlipSid3, CLG típusú csapatok már sehol nincsenek, helyüket átvette a feltörekvő generáció:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva