Counter Strike

Csapatbemutató: villámkérdések a ROG Warriors magyar játékosaival


Pár kérdésen keresztül igyekeztünk jobban megismerni a CPH Games magyar indulóit, lássuk tehát kiknek is szurkolunk.

A ROG Warriors egy viszonylag friss csapat, 2017 januárjában alakultak az ASUS Magyarország támogatásával. Egy év alatt végigjárták a magyar csapatok kötelező köreit: ICL, forgatások, netes kvalik, voltak mélypontok és szép sikerek is egyaránt. Most azonban elérkezett az idő, hogy szintet lépjen a csapat és külföldön is kipróbálja magát a mostani ötös. Az az ötös, amit nem az aktuális legjobbak igazolásával, hanem építkező munkával, türelmesen felhúztak az elmúlt időszakban. A csapat munkáját Wittmann István alapító és Fehér Tibor (WhiteR) segítik, akik folyamatosan dolgoznak a csapat mögött.

Ismerjük meg tehát egy kicsit jobban a SpeeDy, gbk^, bNz, skraddy és C7upiX alkotta ötöst:

Mióta foglalkozol komolyabban az esporttal?

SpeeDy: 2005-ben kezdtem el játszani Source idején, első lanomon 2009-ben vettem részt.

gbk^: 2010 óta foglalkozok az esporttal, akkor még a CSGO elődjével a Source-al játszottam.

bNz: 2005-2006 körül találkoztam először a CS-vel, majd 2010 táján már online kupákon is indultunk, viszont csak 2016 végén döntöttem el, hogy kompetetív szinten szeretnék foglalkozni a CS-vel.

skraddy: 3 éve foglalkozok komolyabban a játékkal azelőtt hobbi szint volt csak.

C7upiX: A Source-szal játszottam 1-2 évet, de csak 1 éve kezdtem el komolyan venni a játékot.

Melyik eddigi eredményedre vagy a legbüszkébb ?

SpeeDy: 2014-ben a CryCore felállásával mondhattuk el magunkról, hogy magyar top3 csapat vagyunk, abban az évben az először megrendezésre került OVS fesztiválon is szerepeltünk.

gbk^: Elég sok csapatban játszottam eddig, de a legtöbbnek a magja 2 jó barátom: neware és nero voltak. Legbüszkébb az Adria Masters-es és az Intel LAN Detkovice-s eredményeimre vagyok.

bNz: Az első komoly csapatom a n0rg volt, ez a lineup fél évig volt együtt és lekvalifikáltuk magunkat a budapesti PlayIT-re. Ott a második helyezést hoztuk el, az online kvalin megverve az akkori flash-es Senseit és Aaron-ék Hop esport-ját. Mégis számomra a legjobb eredmény, hogy a V4 Future Sports zárt kvalifikációjába bejutottunk, és végül 3-4. helyen végeztünk a ROG-gal.

skraddy: Nekem is 1 éve a n0rgos sikerek, amikor a PlayIT kvalifikáción először a Sensei Gaminget vertük el, utána pedig HoP csapatát és ezáltal lejutottunk az offline rendezvényre.

C7upiX: Szerintem semmi érdemleges eredményem nincsen még, maximum hogy a nyári ICL-en ismeretlenként top 8-ba lejutottunk a Habitus-al, alaposan meglepve ezzel ellenfeleinket.

És milyen eredményre mondanád azt, hogy megérte elkezdeni az esporttal komolyabban is foglalkozni ?

SpeeDy: A 2015-ös téli PlayIT győzelemnél éreztem azt először (és eddig a leginkább), hogy megérte a belefektetett idő és energia. Szeretnék minél többször fent állni még a színpadon.

gbk^: Egyértelmű, a célom az, hogy egyszer a csapatommal egy Majoron játszhassak!

bNz: Mindenképp megérte elkezdeni az esporttal foglalkozni, mivel nagyon sok barátra és új ismerősre tettem szert. Ha eredményt kellene mondani, akkor egy HLTV Top 20-30 helyezést mondanék, a célom viszont nekem is, hogy egyszer egy Majoron játszhassak.

skraddy: A célom, hogy folyamatosan fejlődjek és egyre magasabb szintre jussak. Szeretnék egyszer ebből élni.

C7upiX: Egy teljesen magyar játékosokból álló csapattal Majorra való lejutás, ekkor mondanám hogy megérte elkezdeni játszani.

Ki szerinted most a legjobb magyar CS:GO játékos?

SpeeDy: Szerintem erre elég egyszerű és kézenfekvő a válasz: Deadfox. Azzal a játéktudással és tapasztalattal, amit a top szférában szerzett (és szerez), jelenleg nem sok magyar játékos tud a nyomába lépni.

gbk^: A legjobb magyar player jelenleg koloRRR szerintem.

bNz: Egyértelműen DeadFox, neki van a legnagyobb tapasztalata az élvonalban, és ő játszik egyedül a top tierben a magyarok közül.

skraddy: DeadFox szerintem is.

C7upiX: Egyértelműen Deadfox.

Van-e olyan játékos akire példaképként tekintesz?

SpeeDy: Több játékosnak is tetszik a stílusa, amiből többnyire én is próbálok meríteni, de példaképként nem tudnék kiemelni senkit. Hazai viszonylatban viszont Deadfox-ra mondhatnám azt, hogy példaértékű, amit véghez vitt, és eljutott oda, ahol most vannak a Hellraiser-szel. De ennek ellenére is ugyanaz a tisztelettudó, szerény ember maradt, aki volt. A magyar fiatal játékosainknak leginkább róla kellene példát venniük.

gbk^: Példaképem az aktív játékosok közül GuardiaN ás Ex6TenZ.

bNz: Shox a példaképem, nagyjából 2010 óta, amikor még Source-ozott. Azóta nagyon kedvelem a játékát és követem a munkásságát.

skraddy: Talán FNX-et mondanám.

C7upiX: Nincs példaképem.

Kedvenc csapat?

SpeeDy: Csapatok terén ugyanaz a helyzet, mint játékosoknál. Ha mindenképp mondanom kellene egyet, akkor a legutóbbi majoron nyújtott teljesítmény alapján a Cloud9 játéka volt az, ami lenyűgözött.

gbk^: Astralis.

bNz: A kedvenc csapatom a régi G2 volt, amikor még a csapatban játszott Ex6TenZ, shox, SmithZz, ScreaM és RpK.

skraddy: Az SK-nak szurkolok a jelenlegi csapatok közül.

C7upiX: Kedvenc csapatom a Cloud9, még a 2014-es ESL One óta.

Mit jelent számodra, hogy részt vehetsz egy ilyen nemzetközi versenyen, mint a CPH Games?

SpeeDy: Eszméletlenül nagy megtiszteltetés, hogy az ASUS Magyarország megszavazta nekünk ezt a bizalmat, amiért természetesen végtelenül hálásak vagyunk. Szerintem minden játékos vágya, aki ki szeretne törni az ismeretlenség világából, hogy egy ilyen kaliberű eseményen részt tudjon venni. Hatalmas lehetőség ez arra, hogy egy szinttel magasabbra tudjunk lépni a CS:GO világában.

gbk^: A lehetőséget jelenti, hasonló kvalitású versenyen eddig még nem voltam és örülök, hogy itt végre megmutathatjuk magunkat.

bNz: Megtiszteltetés és hatalmas lehetőség a kitörésre. Itt meg tudjuk mutatni, hogy van a csapatban potenciál, illetve egy nagyon jó tapasztalatszerzési lehetőség is, főleg ilyen komoly és erős külföldi csapatok ellen, mint akik részt fognak venni ezen a versenyen. Illetve nagyon sokat jelent számomra, hogy egy olyan neves cég, mint az Asus mellénk áll, és támogat minket mindenben.

skraddy: Egy lehetőség, ahol bizonyíthatok és egy jelentős lépcsőfok céljaim eléréséhez.

C7upiX: Nagyjából mindent. Rengeteg motivációt ad, lehetőséget hogy bizonyítsak és hogy a csapatot megismerjék nemzetközi szinten.

Hajrá srácok, reméljük a CPH Games után elégedetten térnek majd haza a fiúk, egy szép eredménnyel a zsebükben!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva