Hearthstone

Paklik, amikkel már csak pár napig játszhatsz: Secret Mage


Érdemes kihasználni a Standard rotációig hátralévő időt.

Alig néhány nap maradt már csak az új Hearthstone-kiegészítő, a The Witchwood megjelenéséig, ami egyben a 2018-as Standard rotációt is jelenti. Több olyan pakli is akad, ami ezek után már csak Wildban lesz játszható – cikksorozatunkban ezeket gyűjtöttük össze nektek, hogy ki tudjátok használni a hátralévő pár napot.

Secret Mage

Sokan bajlódnak azzal a mostani metában, hogy átverekedjék magukat valahogy a Warlock board clearjein és Taunt-hadseregén. A Mage számára azonban ez éppen ideális terep, hiszen a tempo jellegű Secret Mage deckek a rengeteg direkt sebző lappal igen komoly fejtörést tudnak okozni Gul’dannak.

…de már nem sokáig, a Secret-csomag elég nagy része átkerül ugyanis Wildba hamarosan – a deck közel felének búcsút inthetünk, már ami a Standard módot illeti.

Kód: AAECAf0EBMABvwjZuwKi0wINcbsClQPmBJYF7AWjtgLXtgLrugKHvQLBwQKYxAKP0wIA

Kirotáló lapok: Kabal Lackey, Medivh’s Valet, Ice Block, Potion of Polymorph, Kabal Crystal Runner, Firelands Portal

Secretek természetesen maradnak még bőséggel a Mage számára – annak ellenére is, hogy a bizonyos matchupokban nagyon fontos Ice Block, illetve a Possessed Lackey-k ellen tökéletes Potion of Polymorph egyaránt távozik. A nagyobb baj az, hogy elmennek azok a lapok is, melyek a szinergiát adják a deckhez: a kvázi 2 manás olcsóbbítás, a Kabal Lackey, a kiváló board control lapnak számító Medivh’s Valet, illetve a nagyon hamar 2 vagy akár 0 manára olcsóbbítható Kabal Crystal Runner. Marad az Arcanologist, mint “keresés”, illetve a Kirin Tor Mage, mint kvázi ingyen lény – előbbi továbbra is szóhoz jut majd, ez szinte biztos, utóbbi viszont könnyen parkolópályára kerülhet. És vele együtt a “Secret Mage” elnevezés is.

A Secret-csomag fontos elemei mellett a Firelands Portal is átkerül Wildba, amivel szinten gyengül a direkt sebző potenciál, de mivel leszedésként is szuper lap volt, ezért a többi Mage deck is szomorkodni fog emiatt.

A tempo jellegű deckek szerelmeseinek nem kell félnie, nagy valószínűséggel lesz életképes tempo paklija a Mage-nek a rotáció után is. Arra azonban nem érdemes számítani, hogy ezt Secret Mage-nek hívják majd, hiszen nagyon úgy néz ki, hogy nem marad túl sok olyan lap, ami indokolná a Secretek nagyobb mennyiségű használatát.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva