Counter Strike

Ha azt hiszed, csak a magyarok forgatnak sokat, meg se nézd mit művelnek egyes Major győztesek


Táblázatba foglalták az eddigi összes Major lineup élettartamát. A győzelem előtti és utáni napokat elnézve voltak itt forgatási csúcsok bőven.

Le a kalappal a statisztika készítői előtt, hogy volt türelmük az össze Major győztes lineup együttállását külön-külön kiszámolni. A táblázat amit készítettek megmutatja, mennyi ideje voltak együtt mielőtt Major nyertek, és mennyivel a Major győzelem után cseréltek embert.

Volt csapat, aki a Major win után még 4 évig nyomta ugyanazzal az ötössel, és volt aki 2 hét után cserélt.

A gyorsasági rekord egyértelműen a Gambité 17 nappal. A Cloud9 2 hónapos cseréje is villámgyorsa a többiekhez képest, de az átlag bőven 1 éven belül van. A legtovább nem is kérdés, a Virtus.pro húzta:

2 nap híján 4 évig voltak együtt a lengyelek a Major győzelem után.

Érdekes egyébként megnézni az átlagokat is, furcsa dolgokat lehet belőlük leszűrni. A mérési pontosság érdekében minden átlag kiszámításánál a legnagyobb és legkisebb értéket figyelmen kívül hagytuk:

  • átlagosan 162 nap kell a csapatoknak ahhoz, hogy friss felállásból Major győztesekké váljanak. Ez kb 5 hónapot jelent, vagyis ezt tekinthetjük egy csapat összeszokási idejének a profiknál.
  • átlagosan szinte éppen ugyanennyi, vagyis 164 nap kell a csapatoknak ahhoz, hogy a major győzelem után cserére szánják magukat.

Ez lényegében igazolja a csapatok fél éves gondolkodási ciklusait. Ha 5-6 hónap alatt sikerül eredményes csapatot építeni akkor kapnak még fél évet.

Ha nem érték el a kívánt eredményeket, akkor viszont kíméletlenül jön a csere.

Az elmúlt években ráadásul igencsak felgyorsult ez a tendencia is. Amiről eddig beszéltünk, az az összes Major átlaga volt, de nézzük meg külön az elmúlt két év számait:

  • az összeérés 176 napra nőtt, pontosan két héttel több, mint a nagy átlag. vagyis a mostani mezőnyben több időre van szükség az összeszokásra, hiába a rengeteg verseny.
  • a Major győzelem utáni cserélés átlaga viszont 149 napra csökkent, vagyis kevesebb a türelem, ha nem jön az eredmény.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva