Counter Strike

A VACnet eddig tarol a csalók elleni harcban! 2018-ban brutálisan megnőtt az Overwatch banok száma


Az öntanuló anticheat folyamatosan szállítja a gyanús ügyeket az Overwatch rendszerbe, a kitiltások pedig csak úgy záporoznak a csalókra.

Aki még nem ismeri, a VACnet a Valve frissen élesített, intelligens anticheat rendszerét jelenti. Az öntanuló, folyamatosan fejlődő rendszert egy pár hete jelentették be hivatalosan is egy amerikai konferencián. Az új anticheat lényege, hogy az Overwatch során kibanolt esetekből tanulva egy idő után már rutinból ismeri fel a csalásokat.

A Valve egyik fejlesztője elárulta, első körben az aim csalásokra állították rá a VACnet rendszerét.

Végre befejezték az új AntiCheat rendszert, éles a VACnet! Több millió dolláros géppark készült a csalók ellen – gamer.hu

John McDonald, a Valve programozója egy San Franciscóban tartott konferencián árulta el, milyen vasak is működtetik a VAC új munkáját. A legnépszerűbb online multiplayer játékokban mindig nagy problémát okoztak a csalók. A CS:GO 2014-ben már a legnépszerűbb online FPS játék volt és elég magas számban jelentek meg a cheaterek is a játékban.

És úgy tűnik, a VACnet kőkeményen teszi is a dolgát. Egyre okosabb, egyre több csalót azonosít és küld Overwatch-ba a rendszer. Az Overwatch videókat elbíráló játékosok pedig sosem látott mértékben szórják ki a csalókat a játékból.

Az Overwatch banok száma 2018-ban az eddig 3 hónap alapján 3 681 623 kitiltásnál járnak!

Januárban még érezhető volt a Steam Sale határa, ott 1 435 717 ban született, de februárban (1 075 980) és márciusban (1 169 926) is stabilan egymillió fölött maradt.

Ezekkel az irdatlan számokkal egyébként az Overwatch banok, vagyis a Game banok egy új rekordot is felállítottak. Sosem fordult még elő, hogy a Game banok összesített száma a VAC banok fölé nőjön, mostanra azonban ez is bekövetkezett:

Durva látni egyébként, hogy az adatbázis összes Game banja, vagyis a 7 203 989 kitiltás fele az elmúlt 3 hónapban történt! Game banokat 2014 elejétől tartunk számon, vagyis 4 éve létezik ez a kategória is a VAC ban mellett. Vagyis ha úgy nézzük, 4 év eddigi munkáját hozta össze a VACnet 3 hónap alatt!

Van még kérdés, hogy jól működik-e a VACnet?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva