Counter Strike

Nem lesz több Operation? Érdekes és ijesztő elmélettel álltak elő a statisztikusok


Az Operation Hydra 2017 májusában érkezett, tehát lassan 1 éve nem kapunk új Operationt. Pedig nem is olyan rég még 3 is jutott egy évre.

Az Operation kérdéskört úgy tűnik szép lassan elkezdte leépíteni a Valve. Régen még aranybányaként tekintettek rá, most pedig csak egy púp a hátukon, amitől legszívesebben megszabadulnának.

És ezt nem mi mondjuk, hanem a számok és a tendenciák.

Brutálisan megnőttek ugyanis az időtávok két Operation között. 2014-ben még elmondhattuk, hogy egy éven belül 3 Operation is megjelent! A Phoenix február 20-án, a Breakout július 1-én, és a Vanguard november 11-én jött ki. Ezzel szemben 2017-ben egyetlen Operation érkezett csupán.

Az Operation Hydra 2017 májusában látta meg a napvilágot, de világmegváltást nem hozott a játékosok életébe. Sőt, a Wingman mód a csalók újgenerációs paradicsoma lett, ami inkább csak bosszanttotta az embereket.

Videós bizonyítékokat gyűjtöttek a Wingmant megszálló csalókról: WH és pörgő aim az eredmény – gamer.hu

Két srác lenyomott pár Wingmant, és szinte minden meccsen csalókba botlottak. Úgyhogy felvették az egészet, hátha észbe kap a Valve. A két vállalkozó szellemű játékos sas és sas2 ranggal vágott neki a dolognak, de már az első meccsen padlót fogtak. Szerencsére összegyűjtötték az őket lecsaló duók pofátlan megmozdulásait.

A tendenciából tehát az látszik, hogy az Operationök sorsa még a saját támogatású versenyeinél, a Major tornáknál is sanyarúbb lesz. Majorból korábban évi 3-at is rendeztek, mostanra már csak 2 van, viszont a csökkenés kompenzálására elemtek egy elég erőset a díjazáson.

Kevesebb verseny de nagyobb nyereményért, összességében jól sült el a dolog.

Ez az Operationöknél is simán működhetne. A korábbi három helyett legyen csak egy, de akkor az olyan is legyen, mint több Operation együtt! Úgy tűnik azonban, hogy a Valve számára egyáltalán nem éri meg Operationt gyártani a játékhoz. Se gyengét, se erőset, erre pedig több bizonyíték is létezik:

  • Már az Operationök ritkuló száma is intő jel. Ha annyira jó biznisz lenne, nem csökkentenék a darabszámot ennyire durván. Legutóbb 2017 májusában jelent meg Operation, vagyis lassan egy éve várunk a következőre.
  • Ha vennék az Operation belépőket, mint a cukrot, akkor nem lett volna szükség a legutóbbi kihívás, az Operation Hydra meghosszabbítására. Emlékezhetünk, a Hydra befejezési dátumát több hónappal kitolták, hogy többet adhassanak el.
  • A Valve már többször elmondta, kb 20 ember dolgozik a CS:GO-n házon belül. De a közelmúltban bejelentett újítások annyira időigényesek, hogy a programozóknak kizárt, hogy pont egy Operationre legyen ideje. VACnet, PanoramaUI (állítólag) és megannyi fontosabb projekt, ami miatt sokáig nem lesz még idő új Operationre.

A rajongók tehát úgy gondolják, hogy ha érkezik is még valaha új Operation, az már az utolsók egyike lesz. De azt se tartják kizártnak, hogy a Hydra volt az utolsó. Kár lenne érte, kezdetben kifejezetten jó kezdeményezésnek számított a CS:GO világában.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva