Hearthstone

7+3 gyűlölt lap, melyek végre elhagyják a Standard módot


Sokan vannak, akik tiszta szívből utálták ezeket a kártyákat. Most végre megszabadulunk tőlük és már csak a Wildban lehet terrorizálni velük.

Most már tényleg csak órák választanak el bennünket a Standard rotációtól, ami azt jelenti, hogy több mint 300 lap átkerül Wildba, mostantól csak ebben a módban lesznek használhatóak. Ezek között nyilvánvalóan lesznek kedvencei mindenkinek, olyan kártyák, amiket rengeteget forgatott, ugyanakkor olyanok is, amiket tiszta szívből utált. Az alábbiakban összeszedtünk nektek 7+3 tipikusan gyűlölt lapot, melyek távozásának rengeteg játékos örülni fog.

Ice Block

Mindenki járt már úgy, hogy valójában már három körrel ezelőtt leütötte az ellenfelet, ő azonban természetesen még a Primordial Glyph-ből is Ice Blockot kapott, hogy aztán egy topdeckelt Pyroblasttal megnyerje a meccset. Na, ilyen sztorik most már biztosan nem lesznek: az immunitás kikerül a Mage eszköztárából.

Evolve

Tudjátok, a lap, amiből mindig kiesik a Sunwalker, a Cairne, meg a többi undorító 6-drop az ellenfélnek. Persze amikor te kipróbáltad, akkor három darab Big-Time Racketeert kaptál csak belőle. Oké, vele együtt egy komplett pakli is megszűnik, de akik gyűlölik az RNG-t (valószínű vannak egy páran), azok csak örülni tudnak ennek.

Jade Idol

Igazából az összes Jade lapot fel lehetne ide sorolni, de valójában ez az a kártya, ami a kontroll deckek rémálma volt a végtelen value miatt – nem véletlenül lett kötelező tech lap ellene a Skulking Geist. Mondjuk már önmagukban a late game-ben érkező 10/10-ek is kellően undorítóak voltak, nem mondhatjuk, hogy a Hearthstone legnépszerűbb mechanikája volt ez.

Barnes

A csaló lapok legcsalóbbika: harmadik kör, 14/15 stat a boardon, ismerős? De most tényleg, volt olyan, aki ezt szívből tudta szeretni? Ha igen, akkor az megérdemli, hogy most összetörjön a szíve!

Flamewreathed Faceless

Kevés lapból lett hamarabb mém a Hearthstone-ban, mint ebből. Nem csoda persze, hiszen amikor megjelent, borzasztóan OP volt Mr. 4 mana 7/7. A Shamanstone-korszak végével aztán ő is eltűnt, a rossz érzések azonban így is megmaradtak vele szemben játékosok millióiban.

Dirty Rat

Egyedülálló lap a játékban, ami miatt igazából dicsérnünk kellene a dizájnt – már csak azért is, mert jutalmazza a magasabb skillt. De ettől még borzasztóan idegesítő volt, amikor ott volt a kezünkben a megoldás vagy a win condition, az ellenfél pedig kirántotta a kezünkből, megfordítva ezzel a meccset – természetesen 4-5 minion közül, csak hogy jobban fájjon.

Drakonid Operative

Egy átlagos beszélgetés a Blizzardnál: “- Te figyi már, gyenge a Priest, mit csináljunk? – Adjunk neki egy OP lényt, ami vanilla statok és erős altípus mellett még egy választható lapot is ad kézbe. – Rendben, Mr. Brode, intézzük!”

+1 Raza the Chained

Razát a legutóbbi nerfhullám során gyengítették, így most már Wildban sem fogja terrorizálni a játékosokat. A Razakus Priest-korszakban, néhány hónappal ezelőtt azonban sokakból váltott ki öklendezést, amikor megérkezett az ötödik körben (meg persze mellé Anduin a nyolcadikban).

+2 Patches the Pirate

Még egy frissen nerfelt lap, ami önmagában telemocskolta a metát – nehéz legalábbis finomabban fogalmazni egy olyan minion kapcsán, ami a kalózpajtásokkal együtt tényleg ott volt minden második deckben. Nehéz másfél év volt, de most már vége!

+3 Yogg-Saron, Hope’s End

Végül, de nem utolsó sorban nem mehetünk el említés nélkül az RNG lapok koronázatlan királya, a jó öreg Yogg-Saron mellett. Talán egyetlen lapnál sem lázadoztak annyira kitartóan a profi játékosok, mint Yogg-Saron ellen, ami érthető: teljesen szembemegy a játék szellemiségével, amikor az ellenfél vesztes helyzetben, egyfajta utolsó szalmaszálként egyetlen lappal megfordítja az egész meccset, ha sikerül 6-ost dobnia. A nerf után szerencsére már visszaszorult, és bár mi is szanaszét röhögtük magunkat a róla szóló Trolden videókon és a baráti meccseken, azt hiszem megegyezhetünk abban, hogy jobb lesz nélküle.

Ti melyik most kirotáló lapot gyűlöltétek a legjobban?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva