PUBG

Vélemény: A 10. update elemeiben megváltoztatta a játékot


A 10. update végre felkavarta a PUBG állóvizét. Így látjuk mi a változást....

A 10. update-tel végre ismét olyan újításokat hoztak be, amelyeket a játékosok már jó ideje könyörögtek. Nincs több véletlenül felvett ruha, ezzel együtt némileg javult a szerver teljesítménye is, viszont a körök módosításával teljesen megváltoztatták a játékot. Ezzel viszont bizonyos játékstílusokat száműztek a fejlesztők. Aki nem olvasta el az update leírását, az itt megteheti, az alábbi kép pedig a kör változásait ábrázolja. Mivel Arpi és jómagam sem bírtuk ki, hogy ne nézzük meg a változtatást, ezért mindkettőnk véleményébe betekintést nyerhettek.

Sn0w

Én jó pár duót és squadot nyomtam le a mai napon és elég furcsa volt játszani az első pár meccsen. Igazából ösztönösen mentem egy ideig, amikor feltűnt, hogy itt rendkívül kevés idő van megszerezni a kezdőlootot. Korábban egy közepes-erős kezdőloot után indultam vadászni, ám ezúttal szinte mindig csupán az alaploot volt meg, utána pedig már indulni kellett, ha a körön kívül voltunk. Az első és második szűkülés a leginkább észrevehető, utána ugyanis lelassul a játék, mivel a kék sokkal komótosabban szűkül. Ez nagyjából azt jelenti, hogy a kempelés korántsem olyan kifizetődő, mint ezelőtt, hiszen több alkalommal kell helyt változtatnunk, kivéve ha valami atomszerencsés kör közepén lévő poziban vagyunk persze.

Több az akció

A gyorsabb változtatások miatt sokkal többször futunk bele az ellenfelünkbe, viszont a lootolással sietni kell, mert a környezetünkben is többen vannak általában. Többen maradtunk életben, nem volt olyan, hogy a 3. körre már csak 30-an vagyunk a pályán, de így legalább jutott bőven loot, persze ha volt időnk ránézni, amíg nem lőtt ránk egy másik csapat.

A lassú szűkülés Istenkirály!

Végre le lehet futni a kéket és van értelme vele együtt bemenni a körbe, viszont ha útközben egy kör-széli kemperrel találkozunk, akkor arra is van egy kis időnk, hogy megharcoljunk vele, ez korábban esélytelen volt. A járműveknek viszont óriási szerepe van az elején, de még az 5-6. körnél is jártam úgy, hogy kocsi nélkül nem biztos, hogy odaértem volna a körbe, leginkább azért, mert a mezőn keresztülfutni ártalmas lehet az egészségre.

Újradefiniálták a játékot

Végre egy olyan újítás, ami a kempereket is mozgásra kényszeríti és átírja a játékmechanikát, szerencsére a jó irányba, bár a még kékben is lootolók taktikáját folytatóknak biztosan nem tetszik ez a változtatás. A kezdő lootnak sokkal nagyobb jelentősége van a játékban, a rövidebb lootolási idő miatt. A profi meccseken lévő emelt AR spawnt kellene bevezetni ide is, akkor nem lenne ekkora különbség a játékosok felszerelése között. Ettől eltekintve nekem nagyon tetszik az újítás.

Arpi

Én ma csak solo meccseket mentem az új beállításokkal, így a squad és duo módok taktikájának változásaival még nem találkoztam. Tegnap nagyon megörültem, amikor megláttam, hogy végre hozzányúlnak a kék zónához a fejlesztők. Az első két körnél nagyon résen kell lenni, hiszen itt faragtak le jelentős mennyiséget az időtartamból. A későbbi körökben a kék lassúsága kompenzálja a gyorsabb köridőket. A kezdeti lootolás így pörgősebbé vált, főleg ha messzebb vagyunk a körtől.

Jó ötlet volt belenyúlni a körökbe

A kék lassúsága nagyszerű endgame felé, ezt szerintem nagyon jól eltalálták a fejlesztők. Szerencsére a tegnap meglebegtetett “Miramaron már a repülőn láthatjuk a kör” dolgot nem hozták át éles szerverre, úgy vélem ez nagy hiba lett volna. Az utolsó három kör sebzése elsőre ijesztőnek tűnhetett, de a játék során kiderült, hogy igazából ez nem annyira lényeges, hiszen a kört szinte lesétáltam az esetek 90%-ban.

Felpörgött a játék

Aki ezek után is a kékben akar időzni, az viszont elnyeri méltó jutalmát. Bár nagyon ritkán jutok el a 9. körig, örülök, hogy végre nem órákat kell várni a végső szűkülésre, nagyon hosszú volt a 3 perces várakozási idő. Kellett már egy ilyen vérfrissítés a játéknak, ha nem is feltétlenül lesz mindenki elégedett a változásokkal…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva