Hearthstone

Tényleg elképzelhető a nerf: a Blizzard a jövő héten reagál Shudderwock ügyben


Dean Ayala a Twitteren elmondta, hogy folyamatosan figyelik a visszajelzéseket.

Tegnap már írtunk a Shaman új Legendary lapjáról, a Shudderwockról, amely ellen igen komoly hadjárat indult a The Witchwood megjelenése után. Nem véletlen: a rá épülő pakli ugyan nem verhetetlen, mégis olyan dologra képes, ami sokaknál kiverte a biztosítékot, hiszen olyan kombót lehet összehozni vele, ami az animációk miatt percekig (!) tartó köröket eredményez – arról nem is beszélve, hogy ha kijön, akkor jó eséllyel vége van a játéknak.

Meglesz a Hearthstone leggyorsabban nerfelt lapja?

Rögtön felmerült a közösségen belül, hogy a lapot nerfelni kell majd, mivel a jelenlegi formájában túlságosan játékélményromboló. A pakli erősségét egy-két nappal a kiegészítő megjelenése után még nem lehet egyértelműen megítélni, hiszen még nagyon képlékeny a meta, ám elég jó párhuzamot lehet vonni a Quest Rogue paklival:

  • A The Caverns Below-t tavaly annak ellenére is nerfelte a Blizzard, hogy a belső statisztikáik szerint csak a 13. legjobb deck volt, 50% alatti győzelmi aránnyal.
  • A hivatalos indoklás az volt, hogy rombolja a játékélményt, illetve rossz irányba tolja és szűkíti a metát, arra ösztönözve a játékosokat, hogy inkább aggro deckeket használjanak.

Ez utóbbi most is megfigyelhető, hiszen sokan próbálkoznak az Odd Face Hunterrel, így reagálva a Shamanokra (meg persze a szintén igen erősnek tűnő Warlockokra).

Ma reggel végre a Blizzard is reagált a témában, Dean Ayala dizájner szerint folyamatosan figyelik a visszajelzéseket:

“A hétvégén átolvassuk a reakciókat és visszatérünk a Shudderwock témára a hét elején. Az animációk hosszát és a pakli játékstílusát is meg fogjuk vizsgálni” – írta a Twitteren.

Kíváncsian várjuk, hogyan reagál majd a Blizzard – tényleg elképzelhető, hogy a Shaman Legendary rekordot dönt majd egy villámgyors nerffel, átvéve az első helyet ilyen tekintetben a Spreading Plague-től, amely három hétig húzta anno.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva