Hearthstone

Páros vagy páratlan? A Paladinnak tök mindegy, mindkettővel brutál erős


Egyelőre szépen menetelnek az Odd és az Even Paladin deckek.

Ha a ladderen nyújtott teljesítményét nézzük a deckeknek, akkor egyértelműen kijelenthetjük, hogy a Paladin zárta az élen az előző metát, hiszen a Murloc és Dude Paladin deckek hozták a legjobb győzelmi arányt az elmúlt egy-két hónapban. A The Witchwood megjelenése és a Standard rotáció miatt azt hihettük, hogy ez változni fog, egyelőre azonban nem ez a helyzet.

Az új kiegészítő egyik legérdekesebb mechanikája a páros-páratlan korlátozás, mely – a két kapcsolódó Legendary lapnak hála – erősebb és olcsóbb Hero Power lehetőségét adja meg, ha feláldozzuk a lapkészlet egyik felét a pakliépítés oltárán. A Paladinnak márpedig úgy tűnik, nagyon ízlik mindkét megközelítés, hiszen az első pár napon ezek a deckek hozták a legjobb winrate-et a játékban.

Kép: HSReplay.net

A páratlan lapokra építő Odd Paladin az agresszívebb összeállítás a kettő közül: rengeteg 1-drop garantálja az elsőkörös indulást, hogy aztán a második körben jöhessen a két darab Silver Hand Recruit. Lényegében minden ennek a korai boardnak a megtartásáról, illetve a Hero Power általi utánpótlásáról szól: a Tar Creeper itt különösen erős védelem a minionjaink számára, a Level Up! és a Fungalmancer pedig még könnyebben kisüthető buff lapok ebben a deckben, hiszen nagyon nehéz folyamatosan tisztán tartani ellene a boardot. A pakli erejéről és hatékonyságáról sok mindent elmond, hogy a legnépszerűbb verzióba még két Stormwind Champion is befért, amely szintén folyamatosan erősíti az 1/1-es hadsereget.

Kód: AAECAZ8FAqICnvgCDkanBfEF9QWXwQLKwwKDxwK4xwLjywKVzgLR4QKL5QLW5QK15gIA

A páros költségű kártyákból álló Even Paladin némileg lassabb, mint a fenti összeállítás, inkább midrange jellegűnek mondható, ellenben itt sorakoznak a Paladin class legerősebb lapjai: a Call to Arms, a Spikeridged Steed, a Sunkeeper Tarim és a Tirion Fordring. A már említett Tarim, a Lightfused Stegodon és a Silver Sword miatt itt is kap némi szerepet az egész boardot érintő buffolás – az 1 manáért asztalra szivárgó Recruitok könnyen fel tudnak gyűlni, ráadásul a Drygulch Jailor is besegít, így hiába épít ez a deck inkább az önálló lapok magasabb átlagos erősségére, itt is vannak bőven olyan 2-3 lapos kombinációk, amikkel nagyon erős board építhető egyetlen kör alatt.

Kód: AAECAZ8FCNIE+ga5wQLZxwLCzgLh8ALN9ALr9wIL+wHcA/QFzwavB7EIiMcCyccC+NICt+cC9uwCAA==

Alig pár nappal a The Witchwood megjelenése és a rotáció után még felesleges metáról beszélni, ám az már most látszik, hogy a Paladin könnyen megtarthatja Tier 1-es helyezését. A kétfajta pakli egyelőre hasonló erősségűnek tűnik – meglátjuk, hogy hosszú távon dominánssá válhat-e valamelyik, ha kissé letisztul a kép a metát illetően.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva