Hearthstone

Nagyot megy a páratlan Tempo Rogue, többen is a meta élére törtek vele


Egyelőre igen nagy sikere van az Odd mechanikának.

Az már most látszik, hogy az új Hearthstone kiegészítő, a The Witchwood legizgalmasabb újítása, az Odd és Even paklikat megteremtő páros-páratlan mechanika abszolút betalált a játékosoknál: rengeteg különféle deckkel próbálkoznak ezen két vonal mentén. Méghozzá nem is sikertelenül! A Paladin dominanciájáról tegnap már olvashattatok, most pedig kitérünk egy másik class-ra is, ahol szintén hatékonynak tűnik az egyik új Legendary.

Páros vagy páratlan? A Paladinnak tök mindegy, mindkettővel brutál erős

A legutóbbi nerfek előtt a Tempo Rogue volt a játék talán legkonzisztensebben teljesítő paklija, az elmúlt egy-két hónapban azonban visszaszorult és kevesen próbálgatták csak. A The Witchwood megjelenése azonban minden deck számára új impulzust hozott, ami alól ez a fajta Rugó sem volt kivétel, és hamar kiderült, hogy Baku és az általa adott 2/2-es dagger igencsak ígéretes lehetőségeket tartogat.

Az első igazán kiemelkedő eredményt a japán Aojiru érte el a paklival, aki vasárnap egészen #1 Legendig mászott le vele az ázsiai szerveren. Nem sokkal később pedig a Team Liquid amerikai játékosa, Dog is nagyot ment a deckkel, kis híján neki is meglett a Legend csúcsa az amerikai szerveren.

Íme Aojiru verziója – Dog csupán annyit változtatott, hogy Sonya Shadowdancer helyett Wolfridert használt – ha nincs meg a Legendary, ti is próbálkozzatok a cserével nyugodtan.

Kód: AAECAaIHBK8ExgXP4QKe+AINjAKiAssDmwXUBfUF3QiXwQKBwgLrwgKL5QLp5gKm7wIA

A Hero Power által adott 2/2-es fegyver elképesztően hatékony board kontrolláló eszköz, tökéletes korai védelem a rengeteg 1-drop mellé – arról nem is beszélve, hogy ha az ellenfélnél üres az asztal, akkor az egy manára eső sebzés mennyisége magasabb, mint bármelyik másik felturbózott Hero Power esetében (2 damage/mana). Mindezek mellett nem véletlen, hogy maga az összeállítás szuperagresszív lett, olyan tipikus “arc” lapokkal, mint a Leeroy Jenkins, a Cold Blood, a ritkán látott Sinister Strike vagy éppen a Dog verziójában szereplő Wolfrider. Hogy mennyire nagyot dobott Baku a paklin, azt jól mutatja, hogy rajta kívül egyetlen új lap van csak a listán, a Hench-Clan Thug, amely éppen Rogue mellett az egyik legerősebb a körönkénti támadás miatt.

Az említett játékosok eredményei jól mutatják, hogy érdemes próbálkozni a deckkel, hiszen szépen lehet vele haladni ebben a mostani kísérleti metában. Hogy hosszú távon is megállja-e majd a helyét, az persze csak egy-két hét múlva fog egyértelműen kiderülni – addig is sok szerencsét mindenkinek, aki úgy dönt, megy vele egy kört!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva