Gaming

Itt az új PUBG? – A Fortnite elleni nagyágyú személyesen?


Egyre népszerűbb a ROE, ami ugyan úgy néz ki, mint a PUBG, mégis a Fortnite játékmenetével van megáldva.

Elég érdekes játék terjed a streamerek között az utóbbi időben, ránézésre megszólalásig hasonlít a PUBG-re, de valahogy mégsem az. Élénkebb színek, másabb, egyedibb épületek, jobban észrevehető loot, szebb grafika és mégis ugyan az a loot rendszer, a játékmechanika és minden igazából, ez a játék pedig a Ring of Elysium.

A játék le sem tudná tagadni, hogy a PUBG-ról másolta a legtöbb elemét, de nem is igazán akarja, ugyanis a Ring of Elysiumot a Tencent munkája, ők a PUBG Corp. és egyúttal a Bluehole partnerei, ők adták ki a PUBG mobil verzióját nemrégiben, szóval innen lehet ismerős a nevük. A ROE viszont más, mint a PUBG, láthatólag leginkább a casual gamereket próbálják megnyerni, pont azokat, akiket a Fortnite megszerzett, ezért is free-to-play a játék, hiszen a Fortnite ingyenességével kell versenyeznie. A pletykák szerint a PUBG Corp. és a Tencent közös megállapodást kötött ennek érdekében, ezzel pedig mindkét cég nyerhet, ha minden jól megy főleg Fortnite játékosokat.

Lehet hogy copy, de rengeteg dologban lekörözi a PUBG-t

Több youtuber tesztelte a játékot és bár még nincs kint a végleges verziója és a szerverek is Thaiföldön vannak, ennek ellenére jobban fut, mint a PUBG, emellett pedig szebb a grafika, a játék gyorsabban reagál, pedig a thaiföldi szerverek nincsenek épp közel, de még túlterhelve sincsenek az egészen biztos. A játék fizikája is sokkal jobb, vannak dinamikus elemek benne, kilőhetjük a lámpákat, pusztíthatunk benne, emellett pedig az időjárás is dinamikus, eshet az eső, de köd is felütheti a fejét.

Érzetre Fortnite, ránézésre PUBG

A térkép és a kezelőfelület is ugyan az, amit a PUBG-nél megszoktunk, viszont kevésbé realisztikus a ROE, inkább a gyorsabb, pörgősebb játékstílus kedvelői fogják igazán szeretni ezt. Ez azt jelenti, hogy nagyobbat ugorhatunk, több lehetőségünk van a pályán, de a dinamikus részletek miatt bizonyos értelemben realisztikusabb játék lett, hiszen itt ha 100-zal nekimegyünk egy műanyag kerti széknek, akkor nem fog felrobbanni a kocsink azonnal.

Olyan apró módosítások ezek, amelyek a PUBG-ben mindig is zavartak, például a lassú leérkezés ejtőernyő esetén? Itt nincs ilyenről szó, ugyanis sárkányrepülővel nem tart több percig, mire leérünk a földre, a pálya pedig erősen hajaz a jól ismert Erangelre. A zónák pedig szintén jelen vanna, itt is kék színt kapott amelytől a szűkülés esetén jobb távol maradni. A ROE pedig a gyengébb gépeken is egész tűrhetően fut, szóval ahova kevés volt a PUBG, oda lehet, hogy a ROE épp élvezhető lesz, hiszen az optimalizációba elég jól teljesített a Tencent, csak úgy, mint a mobilos verzió esetén.  Még korántsem végleges a jelenlegi verzió, mégis sok olyan dolog megoldott, amire a PUBG alkotói még mai napig nem találtak megoldást, ráadásul ingyenes. Steamen már ott figyel, reméljük nemsokára elérhető lesz számunkra is, addig pedig marad az ügyeskedés.

Nemrég pedig Markovék kipróbálták a játékot, az ő gameplay videójukat pedig itt nézhetitek meg:

 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva