Gaming

A Közel-Kelet is beszáll a gaming buliba, brutális esport arénát terveznek Dubajban


Az X-Stadium névre keresztelt projekt a világ vezető gaming fellegvárává tenné az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városát.

Ezt nevezik kérem előrelátó gondolkodásnak, jár a taps! Az olajban úszó országok már évekkel ezelőtt felismerték azt, hogy a kőolaj nem lesz ott örökké, és amikor az elfogy, akkor bizony a pénzcsapot is elzárják a most dúsgazdag országok számára. Kivéve ha most, amíg még gazdagok, szépen felépítik magukat mint turisztikai, kereskedelmi és szabadidős világközpont, ami aztán az olaj után is eltartja az országot. Dubaj tehát évek óta építi magát az említett területeken, és folyamatosan keresi az újabb lehetőségeket, amivel saját fontosságát növelheti.

Most pedig hogy felismerték, a gaming és esport világban is brutális pénzek rejlenek, hát ebbe is belevágnak!

Első lépésként egy fényűző esport aréna tervére feszültek rá, mely a nem túl fantáziadús X-Stadium nevet kapta. De majd a kinézet reméljük kárpótol minket cserébe! A tervek szerint az X-Stadium 2020-ra készülne el és számos fronton erősítené Dubaj gazdasági világpozícióját.

  • vezető esport fővárosként pozicionálná Dubajt
  • nagyszabású rendezvények, és így további tőke áramlana az országba
  • munkahelyeket teremtene az itt élőknek
  • újfajta turizmust honosítana meg az országban az esport szurkolók révén
  • tovább erősítené Dubaj trendi imázsát és növelné hírnevét a világban

A tervet maga a Dubai Media Office, vagyis a dubaji kormány hivatalos Twitter oldala publikálta nemrég egy rövid videó formájában:

Látványterveket sajnos egyelőre nem közöltek az X-Stadiumról, de ha végignézünk a Dubajba tervezett létesítmények képein, valami hasonlóan futurisztikusra és hatalmasra számíthatunk mi gamerek is:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva