Gaming

“Ne nyúljátok le az embereimet!” – CliffyB nekiesett az Epic Games-nek


Kicsit kifakadt a Twitteren a LawBreakers és a Radical Heights játékokat fejlesztő csapat feje.

Nem mondhatjuk, hogy túlságosan jól sikerült az elmúlt egy év a Boss Key Productions számára, a tavaly nyáron megjelent online FPS-ük, a LawBreakers ugyanis hatalmasat bukott. Nem meglepő, hogy villámgyorsan átálltak egy másik projektje: az előző héten mutatták be új játékukat, mely a Radical Heights névre hallgat, és egy free-to-play Battle Royale lesz, méghozzá a 80-as évek stílusában.

Akkorát bukott a LawBreakers, hogy máris itt az utód: naná, hogy egy Battle Royale-játék

A fejlesztők bizakodóak, hiszen remélik, hogy a jelenleg borzasztóan népszerű Battle Royale recept meghozza számukra az áttörést – a játék egyébként már el is érhető a Steam Early Access kínálatában. Ugyanakkor érezhető, hogy nincs minden rendben a csapat háza táján: a stúdió feje, Cliff Bleszinski – aki anno a Gears of War szülőatyjaként vált széles körben ismertté – elég durván kifakadt az Epic Games-re a Twitteren.

“Figyi már Epic Games, megtennétek, hogy nem szipkázzátok el az embereimet? Épp most jelent meg a Radical Heights, ami az Unreal Engine 4-en fut, és nagyon örülünk a dolgok eddigi alakulásának.”

Az ügy pikantériája, hogy CliffyB korábban kerek 20 évet húzott le az Epic Games-nél, most azonban rátámadt a korábbi munkaadójára, szerinte ugyanis folyamatosan lenyúlják az embereit.

Van is benne némi igazság: több olyan ember is dolgozik a Fortnite-on, aki a Boss Key csapatától érkezett az Epic Games-hez.

A jelenlegi helyzetet persze más szemszögből is lehet vizsgálni. Az egyik korábbi távozó, William McCarroll – aki szintén az Epic Games-hez ment át – például így reagált a bejegyzésre:

“Minden tisztelettel: szerintem kicsit merész azt feltételezni, hogy az Epic az, aki kapcsolatba lép az emberekkel és nem fordítva. Mindannyiunknak megvolt a maga indoka arra, hogy elhagyja a Boss Key-t az Epic miatt, és kissé fájó, hogy úgy beszélsz rólunk, mint árucikkekről, amiket elloptak. Emberek vagyunk első körben.”

A Boss Key és az Epic Games közötti vándorlás egyértelműen létezik, ez nem is vita tárgya. Ám hogy ki “okolható” ezért, abban láthatóan cseppet sem értenek egyet a felek…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva