Gaming

A pofátlanságnak is van határa: ellopta a tartalmát, majd leoltotta kommentben


Viiper Gaming nevű Youtuber elég nevetségesen reagált az őt ért támadásra.

A nézettség (és az ezáltal elért pénz) nagy úr, sokan pedig képesek tisztességtelen eszközökhöz folyamodni: néhányan szimplán clickbait címeket adnak és borítóképeket tesznek videóikhoz, míg mások el is lopnak tartalmakat.

Előbbire példa a Fortnite-os Ali-A, akinek a videói közel a felét teszik ki a “Fortnite” szó beütése utáni első 120 találatból.

Képtalálat a következőre: „ali a fortnite”
forrás: assets.vg247.com

Az ok nagyon egyszerű: az olyan címek mint ““TILTED TOWERS *DESTROYED* ” arra is utalhatnak, hogy egy jövőbeli patch-ben kiveszik a helyet, közben csak egy teória, találgatás, semmi több. Az eredmény? Kattintás, természetesen.

Ilyen szempontból nem szerencsés a Youtube rendszere a Twitch-hez képest: míg utóbbinál egy streamer csak egy helyen szerepel (nyilván az elején, ha népszerű), addig előbbinél az ilyen tartalmak önmagukat generálják (a hangzatos cím miatt rákattintok–>növelem a nézettséget–>előre kerül–>még többen megnézik), ami azt eredményezi, hogy másokra csak relatíve hosszas keresés után bukkanunk – pedig ha nem lennének clickbait videók, akkor a többi tisztességes tartalom gyártó is szóhoz jutna. Ilyen esetekben nyugodtan reportoljuk a videót!

Képtalálat a következőre: „youtube report”

Ennél persze vannak sokkal rosszabb esetek: a tartalom ellopása.

Ez történt a többek között Clash Royale videókat is gyártó Viiper Gaminggel, aki több szempontból is megszegte a szabályokat: egyrészt clickbait címet adott (“NEW ARENA CONFIRMED!”, közben nincs sehol hivatalosan megerősítve, hogy érkezik új aréna), másrészt nem is övé a videó, hanem FlyingMachine33-é, mint kiderült.

forrás: reddit

A legszebb az egészben, hogy miután FlyingMachine33 jogosan követelte, hogy hivatkozzon rá (hisz még a vízjel is szerepelt a videón), annyit válaszolt flegmán, hogy “a játék halott”.

Felmerül a kérdés az emberben, hogy ha valóban így gondolja, minek csinál tartalmakat hozzá?

A videót azóta ugyan kitörölte, de a közösség szinte egy emberként jelentette a csalást, így (mivel nem ez az első eset) várható, hogy megbünteti a Youtube.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva