Gaming

Durva vírustámadás érte a Minecraft játékosait – 50 000 felhasználó érintett


Vírussal fertőzött skinek kerültek a Minecraft szervereire, 50 000 felhasználó fertőzött gépről tudnak a szakemberek.

A battle royale játékok elterjedése és népszerűsége mellett a Minecraftot sem kell félteni, ugyanis bőven vannak még játékosok, akik nem pártoltak el tőle. Nem csoda, hiszen teljesen más a két műfaj, aki pedig a kreativitását szeretné kibontakoztatni, az egészen biztosan maradt a Minecraftnál. Sajnos ez a kreativitás olykor rossz célt is szolgálhat, ezúttal egy vírust csempésztek a népszerűbb skinek mellé, ami ráadásul még a winchestert is leformázza, így pedig a gépen tárolt összes adat elveszik.

Több forrásból is feltöltötték a Minecraft hivatalos oldalára a vírust

Az Avast szakemberei vették észre a vírust, ami egy jó ideig lapul a számítógépen, majd utána mindent letöröl a gépünkről. A szakemberek szerint 50 000 gép fertőződött meg ezen a módon. Ha az alábbiakhoz hasonló skint töltött le valaki nemrégiben, akkor valószínű, hogy az ő gépe is vírusos lett.

Az ehhez hasonló skinek voltak fertőzöttek

A vírus több fronton is támad, egyrészt nagyban lassítja a gép működését, emellett pedig az alábbiakhoz hasonló, zavaró üzeneteket dobál fel:

“You Are Nailed, Buy A New Computer This Is A Piece Of Sh*t”
“You have maxed your internet usage for a lifetime”
“Your a** got glued”

A Minecraft fejlesztői már dolgoznak a megoldáson. De javasolják, hogy mindenki futtasson le egy vírusellenőrzést és egy malware ellenőrzést is, ezekhez az Avastot illetve a Malwarebytes-ot is érdemes lefuttatni, hogy biztosak legyünk benne, hogy nem fertőződött meg a számítógépünk! Ezek után pedig lehet, hogy újra kell telepíteni a Minecraftot is, ez attól függ, hogy a vírus mennyire fejtette ki a hatását a gépen.

Forrás: Avast

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva