Hearthstone

A Murloc Paladin nem tűnt el, csak átalakult – így néz ki a rotáció után


Legend Top 100-ban is ott vannak már az újfajta Murloc deckek.

Az előző metában sokáig a Murloc Paladin büszkélkedhetett a legmagasabb győzelmi aránnyal a teljes laddert figyelembe véve, azóta viszont sok minden megváltozott a Hearthstone-ban, hiszen az új kiegészítő és a Standard rotáció teljesen átrendezte az erőviszonyokat.

Ami nem változott, az a Paladin dominanciája, csak éppen most nem a korábbi Murloc és Dude deckek, hanem az Even és Odd paklik jellemzik leginkább a mostani (még mindig képlékeny) metát. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mással nem lehet próbálkozni – olyannyira, hogy a Murloc Paladin a kirotáló lapok (Vilefin Inquisitor, Grimscale Chum) ellenére is játszható maradt. A Classic szett legjobb murloc-jait (Murloc Tidecaller, Coldlight Seer, Murloc Warleader) és a még Standardben maradt újabb példányokat (Rockpool Hunter, Hydrologist + Gentle Megasaur, mint szinergia lap) a Nightmare Amalgam egészíti ki az új kártyák közül, ám hogy a maradék helyeket mivel érdemes feltölteni, az közel sem egyértelmű. Nézzünk meg két különböző verziót!

NikolaHoej (a jól ismert Hoej tesója, aki szintén profi Hearthstone-os) Legend Top 10-ig jutott az alábbi változattal, melynek különlegessége, hogy helyet kapott benne egy Secret vonal Redemptionnel és Noble Sacrifice-szal. Ennek két oka van: egyrészt a Bellringer Sentry elég jól működik ezekkel, másrészt az 1 manás szekció igen nagyot gyengült a rotációval, így némileg ki kellett ezt egészíteni.

NikolaHoej paklija
Kód: AAECAZ8FBsgE8gXPBrnBAoPHAq3yAgyMAdsDpwWnCLEIs8ECncICscIC48sC+NIC0eEC3oIDAA==

BoarControl paklija egy picivel frissebb, de nem kevésbé eredményes, hiszen ő is eljutott vele Legend Top 10-ig. A Secret lapok helyett ő Lost in the Jungle-lel töltötte fel az 1 manás slotot, a Truesilver Champion helyett pedig egy Blessing of Kings került be a deckbe.

BoarControl paklija
Kód: AAECAZ8FBsUD8gWvB7nBAoPHAtHhAgzbA6cFpwixCLPBAp3CArHCArjHAuPLAvjSAtblAt6CAwA=

A tapasztalatok alapján a pakli elég jó reagálás a kialakulni látszó metára, hiszen jó győzelmi arányt hoz a többi Paladin, illetve a Spiteful és Taunt Druid deckek ellen is, melyekkel egész sokan próbálkoznak most. Az egyik fő nehézséget a Warlock paklik jelentik, akárcsak régen, illetve a Tempo Rogue is problémás (de még bőven nyerhető!) matchup. Ha inkább az előbbi deckekkel találkozol mostanában, akkor érdemes vetni egy pillantást a Murloc Paladinra, hiszen a fenti példák bizonyítják, hogy egyáltalán nem elvetendő ötlet!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva