Counter Strike

Búcsúztunk a G2-tól és a Space Soldiers-től – DreamHack Masters Marseille összefoglaló


Négy csapat már rögtön az első nap kiesett, jó meccsekket és hosszú technikai szüneteket láthattunk

Nagyjából a papírforma szerint alakultak a mérkőzések, de egy két meglepetés azért mindenhol becsúszott.

A csoport

Egyből egy FaZe-EnVyUs meccsel nyitottak a szervezők, aminek elvileg szorosnak kellett volna lennie. Ehhez képest a FaZe feltörölte a padlót a franciákkal, egyelőre jónak látszik Xizt beemelése a teambe. Gyorsan felvette a sztárcsapat ritmusát, 16:1-re nyertek az EnVy ellen. A másik meccsen a G2 többszörös hosszabbításban kapott ki a C9-tól, pedig 15:12-nél még a franciáknak volt 3 meccspontja. A vesztesek rangadóján aztán a G2 nem tudta összeszedni magát a szoros vereség után és simán kikapott a rivális francia EnVy-től.

Ezzel rögtön egy vaskos meglepetéssel nyitott az A csoport, a hazai G2 rögtön az első nap kiesett.

B csoport

Itt az utolsó helyezettet sajnos nem volt nehéz megtippelni, a Valiance legénysége tényleg kilóg picit a többiek közül. A mousesports-ot ennek ellenére megszorongatták 16:13-ra, és ugyanennyire végzett egymás ellen az SK és a NiP is. De nem olyan felállásban, ahogy a legtöbben gondolnák. A nindzsák elkapták Trainen a Stewie-t frissen leigazoló SK-t, amivel alsó ágra küldték a brazilokat. De ahogy már mondtuk, a kiesési rangadón egy percig sem volt kérdés, hogy az SK vagy a Valiance marad bent, még csak szoros küzdelem sem volt.

Egy kiesőt könnyű volt megtippelni, de hogy a mouz, NiP, SK trióból ki lesz a másik búcsúzó, arra még tippelni se mernénk.

C csoport

Elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy a  legegyértelműbb csoportot itt sikerült kihúzni a kalapból. A katowicei bajnok fnatic és a s1mple által repített Na’Vi ugyanis annyival magasabban van a TyLoo, Renegades párosnál, hogy nem kérdés a két továbbjutó kiléte. Az előzetes várakozásoknak megfelelően is alakultak az eddigi meccsek, a kínai és ausztrál csapat egyaránt nagy verést kapott az első körben. A kiesési rangadót egymás ellen vívták, itt a Renegades nyert még magának egy esély a bizonyításra.

De ettől függetlenül a csoportból való továbbjutásukhoz csoda kellene.

D csoport

A legnehezebb csoportnak tűnt, de ehelyett brutális alázásokat kaptunk innen is. Az Liquid vs. Gambit meccset Cobblestone-on mindenki szorosra várta, de végül nagyon simán nyertek TACO-ék. Az Astralis pedig még nagyobb meglepetésre 16:2-re verte a Space Soldiers együttesét. A törökök legnagyobb problémája a szűk mappool volt, hiszen a csapat Cobblestone és Cache mezején ultra profi, de ezek mellett jól megy nekik Mirage is. Csak hogy 3 erős pálya kevés, amikor az ellenfelek 3-at vétóznak, és ez most nagyon kijött. Az Astralis után ugyanis a vesztesek rangadóján a Gambit is agyonverte őket, ezúttal Trainen. Itt 16:7 lett a végeredmény, a Space Soldiers-nél mondani sem kell, az összes többi kieső több kört hozott.

Két meccsen 9 kört tudtak csak összeszenvedni, ami még a tisztes helytálláshoz is kevés, ez csúfos kudarc inkább.

A folytatásban a DH Masters Marseille legjobbnak ígérkező napja érkezik, csupa világranglista Top10-es csapattal!

A magyar közvetítést ITT találjátok, egész nap pörög az őrült CS:GO!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva