League of Legends

Érdekes irányt vett a PBE – Újból meg kell tanulnunk Ryze-ozni


Legalább ez most nem egy újabb rework! Habár simán hívhatnánk annak is...

A Riot egyszerűen nem tudja eldönteni mi legyen Ryze-zal. Ez lesz a hős negyedik nagyobb átalakítása ebben az évben, ami elég nehéz lehet a Ryze mainek számára, mivel szinte állandóan újra kell tanulniuk a karakterüket a kisebb-nagyobb változtatások után. Habár ezúttal nem egy teljes rework-ről van szó, azért elég sok dolog változott a PBE-n.

Az első változtatás a Q képességet érinti, ami Ryze legfőbb sebző képessége.  Az Overload AP sebzését növelik, de a manából származó bónuszt csökkentik. A fontos változás azonban az, hogy ezentúl az Overload bónusz “true damage”-et (valós sebzést – nem hatnak rá az ellenállások) sebez majd azokra az ellenfelekre, akik Ryze E képességének hatása alatt állnak.

Ez elsőre egy elég nagy buff-nak hangzik, azonban mindez csak egy kompenzáció, mivel az új hatással megszűnik a régi E+Q kombó, azaz ezentúl nem kapunk bónusz sebzést a Flux hatása alatt álló ellenségek eltalálásakor, ennek a helyét veszi át a true damage.

Kevesebbet fog foglalkozni a csapatorientált hősökkel a Riot Games

Ryze W képessége még a Q-nál is nagyobb változásokon megy majd keresztül. Először is ezentúl nem egy “root” hatásként fog működni, hanem egy egyszerű lassítást rak majd az ellenfelekre, viszont a Flux hatása alatt álló célpontok eltalálásakor továbbra is képes lesz földbe gyökerezni a célkeresztbe vett ellenfelek lába. A nerf miatt viszont a képesség egy új hatást is kap, amivel Ryze minden egyes W használatnál visszakapja manájának 6/7/8/9/10%-át egy Twisted Fate kék kártyához hasonlóan.

Végül Ryze ultija, a Realm Warp is változik. Rengeteget növeltek a képesség hatótávján (1750 -> 3000), cserébe viszont a cooldown is hatalmasat növekedett a korai szinteken 180 >>> 300/240/180.

Habár ez nem egy teljes rework, a Riot ismét hozzányúlt Ryze összes képességéhez. Szerintetek vajon ezúttal sikerült végre tökéletesíteniük a hőst?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva