League of Legends

Fejlődik a Clash mód – Jobb jutalmak és smurf szűrés várható


Lepörgött a Clash első béta teszt időszaka. A visszajelzésekből pedig már fejleszti is a módozatot a Riot Games.

A League of Legends egyik legújabb módozata, a kliensbe épített kompetitív módként funkcionáló Clash, túl van egy nagyobb béta hullámon. A tesztidőszak végeztével pedig a Riot igyekszik leszűrni a tapasztalatokat és úgy alakítani a jövőben a Clash módot, ahogy azt a játékos visszajelzések leginkább igénylik.

Ugyan a PBE szerveren többször is volt már Clash teszt, legutóbb az élő szervereken is végig söpört egy béta időszak. A játékosok összeállíthatták saját csapatukat, majd pedig a Clash jutalmakért összecsaphattak más csapatokkal. Riot Draggles osztott meg néhány belsős információt a League of Legends Boards fórumon a bétáról, elmondása szerint több mint 100 000-en vettek részt a tesztidőszakban, s az ő visszajelzésükre is alapozzák majd a jövőbeli fejlesztéseket.

Az első pont, amit többen is jeleztek, hogy változtatást igényel, a Clash mód menüje. Sokszor átláthatatlan volt az animációk összevisszasága, valamint több kisebb bug-ot is észrevettek a játékosok. Mivel még csak béta stádiumban van a módozat, így ezek bőven elfogadható problémák és talán könnyedén is orvosolhatók. Riot Draggles elmondta, az átláthatóság fejlesztése a prioritási listán van.

Jön a Clash, a League of Legends beépített bajnokság módja!

Majd pedig ott van egy probléma, ami nem csak a Clash módot érinti. A smurfölés. Elkerülhetetlen volt, hogy megszállják a győzelem éhes smurfök a versenyeket, ám ezt a Riot nem tervezi megtorlás nélkül hagyni. Épp az a csodás a Clash módban, hogy ranghoz viszonyítja a versengést, így papíron nem szabadna olyasminek történnie, hogy egy Bronze szintű csapat összecsap egy Challenger csapattal. Sokan sportszerűtlenül kis accountokon vettek részt a béta tesztversenyen, ez pedig komolyan roncsolta a becsületes játékosok játékélményét. Persze biztosan volt olyan eset is, amikor egy-egy csapat beleszaladt egy komolyabb verésbe egy megfelelő erősségű csapattól, ám sajnos előfordult olyan is, hogy Diamond játékosok indultak Gold kupában. Ezeket a játékosokat megbüntette a Riot Games, elsődlegesen minden Clash jutalmat elvett a felhasználójukról. A jövőben pedig új eszközökkel próbálják majd még tovább szűrni a smurföket, hogy ne, vagy legalábbis ne sűrűn fordulhasson az el, hogy egy kis felhasználóval csaljanak néhányan.

Sőt, ugyan a jutalmakra egyáltalán nem volt rossz szavuk a játékosoknak, még ilyen téren is javulás várható a jövőben, ám ennek részletezésére nem tért ki a Rioter, azt ígérte, erről a jövőben bővebben fognak írni az egyik nagyobb League of Legends fórumon.

Ti próbáltátok már a Clash módot? Mi a véleményetek a beépített kompetitív módról?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva