Hearthstone

A Kínából jött elmebeteg OTK-kombó még Toast arcáról is lerobbantotta a mosolyt


Hogy milyen az, amikor 10 Abomination sül ki egymás után, ráadásul duplán? Mutatjuk!

Az egyik legnépszerűbb Hearthstone-streamer, Toast imádja a különleges kombókat, ezt jól tudjuk – mindent elmond róla az, hogy többször is bekerült már a “Blizzard böribe” amiatt, mert különféle glitch-eket és kiskapukat használt ki, gondoljunk csak például az ellenféltől elvett körökre a végtelen Shadow Visions-zel.

A legújabb kombót nem ő fedezte fel, hanem Kínából érkezett: walnut1011 találta ki és közölte le egy helyi fórumon a szerdai nap folyamán. Íme a pontos folyamat:

  • Előkészület #1: kell két Abomination, ami meghal.
  • Előkészület #2: kell egy Hadronox, ami szintén meghal, ezáltal visszahozva a két Abominationt. A legnagyobb OTK sebzéshez meg kell várni, hogy ezek is meghaljanak.
  • Kijön egy Spiritsinger Umbra, ami Deathspeakerrel immunitást kap.
  • Végezetül jön egy Witching Hour, amely beindítja a láncreakciót a Hadronox feltámasztásával.

Ha az Umbra kirakása előtt üres a boardunk, akkor összesen 40 sebzés hozható össze ezzel a kombóval. A Hadronox feltámasztásakor 4, a meghalását követően pedig 6 Abominationt kapunk, az Umbra miatt pedig ezeknek feltámadáskor és halálnál is kisül a Deathrattle-jük, vagyis (2+2) x 10 = 40-et sebződik mindkét játékos.

Paklilistát is tudunk mutatni a kombó mellé, íme:

A kombó egyik fő nehézsége az, hogy mi ne haljunk bele, hiszen mindkét játékos sebződik az Abominationök után. Szerencsére lehet trükközni az Abominationök mennyiségével, hiszen variálhatjuk a sebzés mértékét azzal, hogy mikor indítjuk el a kombót. Az persze nyilvánvaló, hogy nekünk mindenképpen több HP-ban kell lennünk, mint az ellenfélnek, de ebben szerencsére segítenek a Druid armorgeneráló lapjai, mint a Branching Paths vagy a Ferocious Howl. A Silence effektek is bekavarhatnak, ám ha ezektől tartunk, akkor a Naturalize segítségével egyből le is lőhetjük a Hadronoxot, így biztosítva a kombót.

Toast is kipróbálta az elmebeteg kombinációt, ami egyben fontos tanulsággal is szolgált számára, hiszen nem vette figyelembe, hogy egy lap teljes effektje, illetve a kapcsolódó hatások is mind végbemennek, mielőtt a játék megvizsgálná, hogy meghalt-e bárki. Így hát hiába nullázta előbb az ellenfelet, a végeredmény így is döntetlen lett. Figyelem, durva tűzijáték következik:

Attól persze nem kell tartani, hogy bekerül a metába a fenti deck, hiszen elég körülményes kombóról beszélünk. Maga a jelenet azonban elképesztően vicces a rengeteg robbanással, érdemes megnézni!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva