Counter Strike

Itt a legújabb CS:GO pálya, a Portugáliában játszódó Ruby


Sok helyszínre elvezettek már minket a CS:GO pályák a világban, immár Portugália egy kis szegletét is átélhetjük Ruby segítségével.

Április 18-án került be a Műhelybe a portugál ihletésű Ruby, ami egyből ezrek kedvence lett. A siker titka nem is kérdés, a játékosok folyamatosan ki vannak éhezve az újdonságokra, így az új mapokra is.

A kompetitív célokra, vagyis versengőre szánt pálya kicsit a régi Italy utcáit idézi, modern köntösben.

A szép textúra persze csak a felszín, a pálya valódi értékei az érdekes elrendezésben és a labirintusszerű szűk utcákban rejlenek. Ha végignézünk a map térképén, elsőre könnyű elveszteni a fonalat, annyi járat létezik.

Lássuk is a legfőbb jellemzőket:

  • A lépcsőkből és létrákból jól látszik, hogy egy több szintes pályáról beszélünk. Ez lehetővé teszi a boostokkal való trükközést és nem engedi lankadni a figyelmet.
  • Ahogy azt a versenymapokon is megszoktuk, mindkét lerakóra a CT-k érnek oda először, hogy a védelmet felállíthassák a támadók érkezéséig.
  • A két lerakó egyaránt 3-3 oldalról közelíthető meg, így Mirage-hoz hasonlóan a CT-knek vagy kitolt védelmet kell alkalmazniuk, vagy beáldozni az egyik lehetséges bejáratot.
  • A pálya középső része igazi stratégiai központ, csak úgy mint Mirage vagy Cache esetében. Mindkét rakóra gyorsan át lehet érni innen, és pont ketté vágja a CT-k védelmét is a rotációkat megnehezítve.
  • A rakók nem túl nagyok és több oldalról védettek is, így afterplant szituban kellemes fedezékeket lehet találni a C4 megvédéséhez.
  • Rengeteg sarok, zug és apró beugró található a mapon, ami a bújkálásnak, az off-angle játéknak és bátor letartásoknak kedvez.

A map nem véletlenül sikerült ilyen jól, a készítő catfood már több sikeres mapot is rajzolt a CS:GO játékosoknak. Elég csak az űrlényeket vizsgáló labort, Crossfire-t említenünk, ami megjelenésekor egyből tízezreket ültetett a Műhely elé

Ha ki szeretnétek próbálni Ruby-t, irány a Műhely ezen a linken, kattintsatok a “feliratkozás” gombra és máris ott lesz a játék menüjében, mint választható map.

Hajrá!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva