Counter Strike

Meglepő verést kapott a FaZe, mouz, fnatic trió – DreamHack Masters Marseille


A második nap a győztesek meccséről szólt. A világranglista dobogója alaposan leszerepelt, 4 csapat már kijutott a csoportjából.

FaZe vs. Cloud9 0:2

Egy igazi döntőnek beillő mérkőzésre gondoltunk, amikor megláttuk, hogy ez lesz az első páros. Két erős csapat, a Major döntő visszavágója, EU vs. NA, és még sorolhatnánk. Ráadásul mindkét csapat a közelmúltban cserélt, így most villanthatják meg magukat először LAN-on. Ehhez képest a FaZe nem tudott mapot sem hozni, így számukra hátra van egy meccs még az EnVyUs ellen. Itt kell majd megmutatniuk, miért őket hívják európai all-star mixnek.

Sok hibát vétett a FaZe, bár a leglátványosabb talán ez a random TK volt:

A Cloud9 pickelte Overpasst, amit 16:13-ra meg is tudtak nyerni. 9:6-os félidő után a FaZe megpróbált felállni 15:7-ről, nem jött össze. Következett a FaZe választása, Mirage, ami minkét együttesnek nagyon jó pályája, ezúttal a Cloud9 tudott rajta győzedelmeskeni 16:14-re. Miután 9:6-ra zárta a félidőt a C9 ismét, Niko-ék egyből rápakoltak még 6 kört, de ez sem volt elég a továbbiakban, így a Cloud9 2:0-ra behúzta meccsét a FaZe ellen.

A világranglista első helyezettje tehát elhullott a győztesek meccsén, pénteken az EnVy ellen javíthat.

mousesports vs. NiP 1:2

A NiP újra a régi fényében tündököl, ezt ez a meccs is jól mutatja. A mouz érdekes mapon kezdte a játékot, Nuke-ra vitte a svédeket, akik erre láthatóan nem voltak felkészülve. 9:16-ra ki is kaptak rajta gyorsan, jöhetett a visszavágó Overpass-on. A nindzsák saját mapjukat már simán nyerték, és végül a decider Traint is könnyűszerrel húzták be. Overpasson és Trainen összesen 21 kört adtak a mouz-nak. SuNny próbálkozott carryzni a csapatát, nem lőtt hozzá eleget, illetve ezen a szinten nehéz egyedül a hátadon vinni a többieket. Nem volt különösebben szoros meccs, jó látni, hogy a NiP-et is újra hívhatjuk lassan Tier 1 csapatnak, amire régen volt már lehetőségünk.

Ezzel a világranglista második helyezettje is bukott, pénteken ők is javíthatnak az SK ellen.

fnatic vs. Na’Vi 1:2

Egy igazi el classico, egy örök rangadó a két csapat között, ennek megfelelően most is nagyon izgalmassá varázsolták azt a 3 mapot. Infernót könyörtelenül hozta el a Na’Vi, de gyorsan kiheverte a fnatic. Annak ellenére, hogy összesen 7 kört tudtak rajta hozni, nem hatotta meg a svédeket a dolog túlzottan.

Cobblestone-on megmutatták miből vannak, miután védtek 7 kört, nem hagytak párnál többet a Na’Vi-nak, így 16:11-re, illetve 1:1- re , módosították az állást. Majd jött az igazi csemege: Overpass. Annyira kiélezett és szép játékot játszottak a csapatok, hogy azt szavakkal nem lehet leírni. 6:0 után magára talált a Na’Vi és szorossá tette az első játékrészt, majd egy 8:7-es félidő után 14:9-re elhúzott a Na’Vi. S1mple és Edward nagyon jó formában voltak, de aztán 14:15-re visszajött a fnatic, hogy minden az utolsó körben dőljön el. Itt azonban jól tudtak retake-elni Zeus-ék, így elmaradt a hosszabbítás, 2:1-re nyert a Na’Vi a svédek pedig itt már nagyon csalódottak voltak, hozzáteszem joggal.

Ezzel bezárul a kör és a világranglista harmadik helyezettje is vereséget szenvedett. Pénteki ellenfelük a Renegades lesz.

Astralis vs. Liquid 2:1

Mindenki feszülten várta a találkozót, vajon a TACO-val felálló Liquid mit tud majd mutatni? A papírforma ezen a meccsen már bejött bár az első pályát, Mirage-t éppen hogy nyerték az amerikaiak. Ott is 15:10-ről jött vissza az Astralis, ám végül az utolsó körben tett pontot az I-re a Liquid. Majd jött a dán bosszú, a következő két mapon 3-3 kört engedtek a Liquidnek, akik azt sem tudták, hogy hol vannak a pályán. Nagyon egyben mozog az Astralis, együtt játszanak és érzik a másikat a mapon, nagyon össze vannak szokva, ez a Liquidről még annyira nem mondható el.

Decider meccsek, pénteki játéknap:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva