Hearthstone

Most akkor hogy is működik pontosan a Countess Ashmore?


Vizsgáljuk meg kicsit közelebbről az egyik legnépszerűbb új Legendary kártyát.

A páros és páratlan mechanikákat megteremtő Genn Greymane, illetve Baku the Mooneater mellett egyértelműen a Countess Ashmore van még ott a dobogón, ha a The Witchwood legnépszerűbb Neutral Legendary lapjait vizsgáljuk. A megjelenés óta egy hét már eltelt, a tripla keresést pedig előszeretettel használják, mégis vannak, akiknek még mindig nem teljesen egyértelmű a lap működése. Éppen ezért úgy gondoltuk, nem árt megvizsgálni kicsit közelebbről!

A legfontosabb tudnivaló a lap kapcsán, hogy fix sorrendben keres. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy először egy Rush, majd egy Lifesteal, végül pedig egy Deathrattle kártyát fogsz kapni, pontosan ebben a sorrendben – feltéve persze, hogy mindegyikből van a paklidban. Ez történik tehát konkrétan:

  1. Húzol egy véletlenszerű Rush lapot a paklidból.
  2. Húzol egy véletlenszerű Lifesteal lapot a paklidból.
  3. Húzol egy véletlenszerű Deathrattle lapot a paklidból.

Ez azért lényeges, mert ez nem mindig az optimális eset.

Nézzünk egy konkrét példát, hogy lássuk, miért van ez így! Tegyük fel, hogy van a paklidban egy Vicious Scalehide (Lifesteal + Rush) és egy Rabid Worgen (Rush). Elviekben mindkét lényt megkaphatnád, ám ha elsőre a Scalehide-ot húzod fel, mint Rush minion, akkor a képesség Lifesteal része be fog sülni. Vagyis jelen példában 50% eséllyel rosszul jársz.

A fenti példa nem félreértendő, vagyis ha olyan lapot húzol, amin két kulcsszó is van, az nem vesz el “két helyet”. Ha például Obsidian Statue-t húzol Lifestealre, akkor utána a második példányt felhúzhatod Deathrattle-re is, hiába van rajta ez a képesség a korábban felhúzott lapon is. De ahogy a Scalehide esetében is látszódott, nem mindegy, hogy a játék melyik kulcsszóhoz számítja be.

A pakliépítésnél érdemes a fenti szabályokra odafigyelni, hiszen nem árt, ha minél nagyobb hatékonysággal működik a Countess. A “dupla kulcsszavas” lapok látszólag nagy segítséget tudnak nyújtani, ugyanakkor a fentihez hasonló problémákat is szülhetnek, ezért mindenképpen igyekezzünk jó arányban elosztani a kártyákat!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva