Gaming

Gigantikus számokat produkál a Twitch és a Youtube, pedig még csak április van


A Fortnite keze mindenhova elér, nézett esport terén viszont még mindig változatlan az uralkodó.

Az senkinek sem újdonság, hogy a játékosok rendszeresen nézik a Twitch-et és a Youtube-ot, az viszont már annál inkább, hogy bő négy hónap alatt e két platformon a játékok nézésével eltöltött összes idő 2.4 billió óra – előbbi oldal adta a nagyját ennek, 2 billiót.

Trónfosztásra számíthatunk

Míg tavaly a League of Legens vitte a prímet Twitch-en több, mint 1 billió nézett órával, addig idén jó eséllyel ez változik.

forrás: statista.com

Idén márciusban a Fortnite streamek 118 millió órányi örömöt adtak hozzá életünkhöz világszerte – ez egyébként körülbelül háromszorosa a januári mennyiségnek!

forrás: statista.com

Esport terén továbbra is az élen

A League of Legends lassan 10 éves múltra tekint vissza, esport szempontjából pedig jól kiépített struktúrájuk van hosszú ideje, így nem meglepő, hogy még mindig élen állnak a nézett esport órák szempontjából – összesen 64.5 millió órát tettünk bele a játék kompetitív nyomon követésébe idén.

forrás: newzoo.com

Ilyen növekedés mellett nagyjából csak addig kell várnunk a trónfosztásra, míg kialakul egy komolyabb kompetitív szcéna a Fortnite terén is. No de vajon olyan lesz-e, hogy az említett játéktól veszi el valamelyik másik az első helyet?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva