Hearthstone

Mutatjuk, hogy néz ki az új meta az elmúlt napok alapján


A HSReplay.net adatai alapján ez jelenleg az erősorrend.

Tíz nappal a The Witchwood megjelenése után még mindig nem állíthatjuk, hogy kialakult az új meta, hiszen napi szinten jönnek és mennek az újabb és újabb deckek – még mindig rengeteg a kísérletezés. Ettől függetlenül érdemes megnézni, hogy jelen pillanatban mi a helyzet: íme a HSReplay.net összesítése az elmúlt 3 nap alapján!

A legnépszerűbb paklik

A Druid egy héttel ezelőtt még utolsó volt a népszerűségi rangsorban, azóta viszont sok minden változott – olyannyira, hogy Malfurion átvette az első helyet a Warlock és a Paladin előtt, köszönhető a Spiteful és a Taunt Druid deckek folyamatosan növekvő népszerűségének. A Rogue is szépen jön fel, miután a Tempo változat után a Quest Rogue is feltámadt, a Shaman szénája ellenben továbbra sem áll jól.

Kép: HSReplay.net

Az alábbi táblázaton azt láthatjátok, hogy az egyes rankokon mely paklitípusok a leggyakoribbak. Érdemes ez alapján decket választani!

Kép: HSReplay.net

A legjobb paklik

A győzelmi arányokat tekintve a Paladin továbbra is kiemelkedik a mezőnyből, 53% feletti összesített winrate-tel, ami nagyban köszönhető annak, hogy három kiemelkedően erős változata is van jelenleg (Even, Odd, Murloc). 50% felett teljesít még a Warlock és a Druid is, de a Rogue és a Mage is feljövőben vannak. A listát itt is a reménytelen helyzetben lévő Shaman zárja.

Kép: HSReplay.net

Nézzük a legjobban teljesítő deckek listáját! Az Even Paladin tartja az első helyet, mint ahogy a Spiteful Druid is stabilan hozza a 60% körüli teljesítményt. Az első hét végén újból felfedezett Murloc Paladin már a harmadik, de a legnagyobb meglepetés a Top 5-ben egyértelműen a mostanra egészen jól kioptimalizált Odd Warrior.

A pakliválasztásban nagy segítséget nyújthat az alábbi matchup-táblázat, hiszen láthatjátok, hogy az egyes párosításokban milyenek a győzelmi arányok.

Kép: HSReplay.net

Azt mondhatjuk, hogy lassacskán kezd tisztulni a kép a metát illetően, egy-két hétre azonban még mindenképpen szükség lesz ahhoz, hogy azt állíthassuk: kialakult az új játékkörnyezet. A változásokat természetesen a következő napokban is igyekszünk nyomon követni!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva