Counter Strike

Tisztázzuk a félreértéseket az ICL-es nyereményekről!


A vád szerint a szervezők itt-ott változtattak a díjazáson, a verseny utáni vélemények más hibákra is kitértek. Az igazság ennél azért bonyolultabb.

A 44. ICL-en nem egészen volt minden rendben a díjakkal a játékosok szerint. Az verseny előtti kiírásban ezeket a nyereményeket sorolták fel a szervezők, az alábbi szöveggel:

A félreértés abból indult ki, hogy a számozást a játékosok egyúttal sorrendnek is vették. A szervezők ezt nem cáfolták ugyan, de helyezéseket valóban nem írtak a kiírásba. Így mindenki abban a hitben ment a versenyre, hogy ez már a helyezések sorrendjének beillő díjkiosztás lesz. De a valós díjkiosztás végül ez lett:

  1. 5db ROG Claymore billentyűzet+5db Tp-Link Archer C3150
  2. 5db ROG Fusion 500 Headset.
  3. 5db ROG Gladius II Origin egér+Gunnar gamer szemüveg.
  4. 5db Zowie gamer egér.
  5. Ingyenes indulás ígéret a következő LAN-ra
  6. Ingyenes indulás ígéret a következő LAN-ra
  7. Tornazsák
  8. Tornazsák

A nyeremények kiosztásáról megkérdeztük az szervező Infinity Esport Bárt is, akik tisztázták a félreértés ezen részét. Anélkül, hogy nyelvi elemzésekbe bocsátkoznánk:

  • “a már fix díjazás” helyett szerencsésebb lett volna írni “a már fix nyeremény tárgyak”
  • számozás helyett egyszerűbb lett volna sima pontokkal való felsorolást írni, mint ahogy most mi is tesszük itt a cikkben
  • a végleges kiosztásról hasznos lett volna kommunikálni, amint megszületett, melyik tárgyat hányadik helynek szánják

Tény, hogy két féle módon érthető a szervezők kiírása, és félreérthető volt egyes eleme, de az hogy bármilyen utólagos kavarás történt volna, az nem igaz. Szóval rossz kommunikálás igen, inkorrekt változtatás nem történt. És magunk között szólva, azt feltételezni, hogy a hatodik hely 60.000 forintos routert fog hazavinni, míg a jóval előrébb végzett negyedik csapatnak egy 20.000 forintos szemüveg jut majd, szinte már bántó naivitás …

Tény és való, hogy a félreérthető kommunikáció mellett más gondok is voltak, az eltűnt érmektől a kasztolásig, ahol a gamer.hu-s közvetítésekből jól ismert Zsokker egészségügyi okokból kihagyni kényszerült a döntőt. Az alábbiakban a Top4-ig jutott csapatok játékosainak véleményét közöljük, akik a díjazás körüli félreértésekről, a helyszínről és a biztosított felszerelésekről panaszkodtak:

Makesz, Knock Out Stars – 3. hely: “Az asztalok szarok, de olyan szinten mozognak, hogyha szembelévő csapat örült a nyert körnek esélytelen volt hogy célozni. A gépek 150-200 fpst tudnak jobb esetben, de a játék során ez fel-le ugrál. Alapból nem értem, hogy miért úgy van összerakva az összes gép, hogy: szar cpu+jó vga amelyik gépben van egy 1070 abba tettek mellé egy i5 hármas generációt, az i5 6900 mellé meg valami fos amd kártyát. Abszolút nem értem.”

Mach0, NeedMoreDM – 4. hely: “A lanról annyit, hogy nekem személy szerint nem tetszik az, hogy a top8-as döntő Pesten van lejátszva X héttel a Váci lan után. Szerintem hangulatában Vác sokkal jobb, és jobban is szeretek ott játszani, nem mellesleg megspórolna mindenki egy “felesleges” (többek esetében drága/hosszú) utazást, ha ott helyben menne le az egész és nem kéne feljönni Pestre, egy egynapos rendezvényre. A gépekre ráférne egy kis frissítés, mert egy-egy gép kritikus tud lenni. Továbbá a szervezés illetve inkább a kommunikáció az, ami talán a legrosszabb a lan során. Sokszor a játékosok, de még az adminok se tudják, hogy hányra kell menni, ki-kivel játszik, alsó ág bo3-e, mi lesz a díjazás stb… Pont ezek miatt szoktak lenni a nézeteltérések és reklamálások. Ezen kéne nagyon sokat javítani és egész jó lenne minden. Mindezektől független sokszor a játékosok miatt van csúszás egyéb okok miatt szóval nem mindenről a szervezők tehetnek. Meg még annyi észrevétel, hogy a bárban 4 csapat tudott leülni a gépekhez, de ha jól láttam akkor 6 csapat is tudott volna, ami meggyorsíthatta volna a folyamatot. Ezektől független mi jól éreztük magunkat és úgyis ez a lényeg!” SzarvasMarha, a NeedMoreDM másik oszlopos tagja ugyanezeket mondta, ős is Vácra vágyik vissza!

DEv, PIXEL – 1. hely: “A gépek sajnos borzasztóak, egy egy komolyabb füstös támadásban akár 80-ig is leesik az fps, ami elfogadhatatlan. Az asztalok magassága szintén kritikán aluli, botrány sajnos, ilyen magas asztalokon képtelenség normálisan játszani. Meg ugye egészségtelen is így ülni, elnyomsz rengeteg eret a lábadba amiért nem ér le a lábad a földre rendesen. Persze megoldható, hogy leérjen a lábad csak 10-ből 9-en akkor úgy játszanának, hogy nem érik fel az asztalt. Számomra a 144Hz is elképesztő rossz, ahhoz tudnám hasonlítani kb, mint másnál ha 144Hz-ezik és ránéz a 75Hz-re, nekem olyan a 144Hz, 240 után, de ez a legkevesebb, viszont a gépek ezen a szinten már sajnos tényleg használhatatlanok.” A 240-144hz-es probléma azért a kisebb részét fenyegeti a játékosoknak, de a gépprobléma itt is megjelenik

Az ICL ígéretet tett, hogy a napokban interjú keretében is reagálnak a felhozott sérelmekre és a közeljövő változásaira, a versennyel kapcsolatban.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva