Counter Strike

A s1mple-kór újra fertőz: megvan a második MVP cím, de továbbra is nulla trófea 2018-ban


Az ukrán csodagyerek szinte minden egyéni statisztikát vezet idén, a versenyeken azonban sorra kudarcok érik csapatát. Meddig lehet ezt kibírni?

S1mple pár hete nagyon közel állt ahhoz, hogy az SK hívására eligazoljon a Na’Vi-ból. Első furcsának tűnhet a dolog, hiszen nyelvi nehézségektől a költözésig sok nyűggel járna egy ilyen váltás. Végül a cseréből nem lett semmi és s1mple hatalmas kivásárlási árát nem perkálta ki a brazil ötös.

Az persze egyértelmű, miért éppen őt akarta az SK, mert ő a világ legjobbja jelenleg:

2018 minden meccsét (online-offline együtt) tekintve vezeti az eredményességi listát:

A LAN-statisztikákban szintén ő a legjobb 2018-ban:

Illetve a kizárólag nagyversenynek számító, 250 000 dolláros díjazás fölötti versenyeket tekintve is ő az első 2018-ban:

Ám ha megnézzük s1mple 2018-as kudarclistáját, valahol érthető, hogy a váltáson gondolkodik:

Hiába az egyéni remek teljesítmény az eddigi 4 hónap alatt, versenyt nyerni nem sikerül még a csapatnak. Hazai pályán, a kijevi StarSeries versenyen is elbukták a döntőt, illetve a már említett DreamHacket is elvesztették.

Mindkét versenyen s1mple lett az MVP, vesztesként is jobban játszott, mint bárki a győztes csapatokból.

Illetve ott vannak a kvalifikációs versenyek, ahol nem ért célba a Na’Vi. Nem jutottak ki az IEM Katowicére se, illetve az ECS főtáblájára se. S1mple ráadásul azt nyilatkozta, félretette az igazolásról szőtt terveket és a Na’Vi-val akar a csúcsra érni. A kérdés csak az, meddig lehet bírni azt a nyomást, hogy bár a világ legjobbja vagy minden statisztika szerint, ez mégsem elég ahhoz, hogy versenyeket és trófeákat nyerhess.

S1mple majdnem sírva fakadt, unalmas döntő és Astralis siker a DreamHacken

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva