Hearthstone

Ezt gondolták a játékosok a 10 legdurvább Witchwood lapnak


Mutatjuk, melyik kártyák végeztek az élen a VS szavazásán.

Másfél héttel a The Witchwood megjelenése után már viszonylag jó képünk van arról, hogy az új kiegészítő lapjai közül melyek azok, amik beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, és melyek azok, amik inkább csalódást okoztak. Éppen ezért úgy gondoltuk, érdemes visszapörgetni egy kicsit az idő kerekét:

Megnéztük, hogy a Vicious Syndicate szavazásán melyik kártyák végeztek az első tízben.

A Hearthstone metával foglalkozó oldal közvetlenül a megjelenés előtt szondáztatta a játékosokat, ahol arra kértek mindenkit, hogy értékeljék az új lapokat 1-től 5-ig. Lássuk, melyik lapok alkotják az élmezőnyt!

#10 – Coffin Crasher (3.78)

Sokan vizionálták azt, hogy a Priest a Warlock babérjaira tör majd, és ő is elkezdi majd kicsalni a 9 manás Tauntokat – csak éppen a Voidlord helyett az Obsidian Statue lesz az. Ám ez a jóslat eddig egyáltalán nem vált be.

#9 – Wing Blast (3.86)

A rotáció előtt egész jó helyzetben volt a Hunter, most azonban inkább csak keresi a helyét a kezdeti Odd Face Hunter láz után. A Wing Blast ettől függetlenül a Spell Hunterbe kiváló – az már más kérdés, hogy a decknek jelenleg annyira nem fekszik a meta.

#8 – Baku the Mooneater (3.93)

Bár az Even Paladin durván menetel, összességében azt mondhatjuk, hogy a páros-páratlan mechanikák közül eddig utóbbi tűnik rugalmasabbnak – Baku legalábbis több class-ban bukkant fel, mint Genn. Nem kérdés, a kieg egyik legjobb lapja, ami egy csomó új decknek ágyazott meg!

#7 – Book of Specters (3.95)

Hearthstone 2018: amikor a Hunter nem játszik lényekkel, a Mage meg spellekkel. Előbbi hosszú távon bevált, utóbbi egyelőre nem túlságosan – hiába kapott már-már ijesztő lapokat a koncepció, mint például a Book of Specters. Ne feledkezzünk meg róla mindenesetre, hiszen maga a képesség nagyon durva!

#6 – Voodoo Doll (4.00)

A Top 10-es helyezésen lehet vitatkozni, de az nem kérdés, hogy jó lap lett a Voodoo Doll. Leginkább a Warlock és a Mage szereti használni a Mortal Coil, illetve a Hero Power miatt, de esetenként más class-okban is lehet vele találkozni – igazi hiánypótló lap, hiszen bizonyos class-oknak nagyon kevés értelmes single target removalja van.

#5 – Town Crier (4.09)

Alapvetően nem lehet hibáztatni a szavazókat: papíron tényleg ez a kiegészítő legdurvább 1-dropja. A Rush Warrior azonban egyelőre még nem futott be – inkább kisebb “csomagként” van csak jelen ez a vonal az egyre jobban teljesítő Control Warriorokban. A Top 5 ennek megfelelően kissé erős elsőre, de hosszú távon simán indokolt lehet!

#4 – Hagatha the Witch (4.12)

Előzetesen mindenki rá volt izgulva arra, hogy egy új Hero kártya érkezik, a Shamant azonban egyelőre még Hagatha sem tudta kirántani a gödörből. Hogy ez mekkora részben a lap hibája, és mekkora részben a jelentősen meggyengült lapkészleté, azt egyelőre még nehéz megítélni, de az biztos, hogy ez a negyedik hely eddig közel sem vált be.

#3 – Countess Ashmore (4.30)

Nagyon jó lap, ami hosszú távon ennél csak még jobb lesz, ez nem vitás. A legjobb helyét azonban – ahol igazán ragyoghat – eddig még nem találták meg a játékosok, így a benne lévő potenciált sem sikerült még kimaxolni közel sem.

#2 – Shudderwock (4.49)

Az első pár napban nagyjából minden a Shudderwockról szólt a Hearthstone-ban, hamar kiderült azonban, hogy a lap nem erős, inkább csak kegyetlenül idegesítő. Ettől függetlenül persze még jár a méretes karó dizájncsapatnak, hiszen egy ennyire rizikós és kiteszteletlen effektet óriási hiba volt a játékba ültetni.

#1 – Lord Godfrey (4.60)

A Lord Godfrey igazi papírforma lap: tudtuk, hogy jó lesz, és végül jó is lett. Az első hely inkább csak ezért megkérdőjelezhető nála, mert a Warlock már eddig is tele volt board clear lapokkal (Defile, Hellfire, Twisting Nether) – a class erősségein és gyengeségein nem sokat változtatott ez a minion. Ettől még persze kiváló kártya, nem kérdés!

A további sorrendet ide kattintva nézhetitek meg

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva