Hearthstone

Miért nem érdemes most még betörni az új lapokat?


Néhány jó tanács a craftolás kapcsán, amit érdemes megfogadni.

Nemrég jelent meg a legutóbbi Hearthstone kiegészítő, a The Witchwood, az év ezen időszakában pedig rengeteg pakkot bontanak a játékosok, hiszen mindenki erre gyűjtött az elmúlt hónapokban. A sok nyitogatás pedig ezúttal is magával hozta a már jól ismert kérdést:

“Érdemes betörni XY lapot?”

Nos, a válasz – kártyától függetlenül – alapvetően az, hogy nem. Hogy mik a kivételes esetek, arról később még szót ejtünk, de előbb jöjjön a magyarázat az imént elhangzottakra.

Fontos a türelem

Másfél hét telt el a The Witchwood megjelenése óta, és bár lassan körvonalazódni látszik, hogy melyek azok a paklik, amik jók lehetnek az új metában, még mindig nem mondhatjuk, hogy kitisztult a kép a játékkörnyezetet illetően. Itt jön képbe az első szabály:

#1 Még bőven lehetnek meglepetések

Tudjátok, hogy a Kobolds & Catacombs megjelenésekor a játékosok melyik Legendary lapot szavazták meg a leggyengébbnek? A Rin, the First Disciple-t. Igen, azt a Rint, ami nélkül elképzelhetetlen manapság egy Control Warlock, és ami önmagában meg tudja nyerni a kontroll matchupokat. Érdemes tehát megvárni, amíg a közösség ténylegesen is fel tudja mérni az egyes lapok erejét!

#2 Amíg még bontasz, addig nem kifizetődő a disenchant

Bizonyára mindenki tudja – bár nem mindig volt ez így -, hogy a Legendary lapokból nem lehet duplikációt nyitni a Hearthstone-ban egészen addig, amíg nincs meg egy kiegészítőből az összes narancs ritkaságú lap. Ez alapvetően jó dolog, ugyanakkor azonban egy visszatartó erő is, ami miatt nem érdemes betörni a használhatatlannak tűnő Legendary-ket. Hogy miért? Azért, mert ha megvan, akkor legalább nem nyitod ki még egyszer – vagyis nagyobb az esélye annak, hogy jót bontasz. Tehát amíg aktívan bontogatsz még egy adott csomagból, addig nem nagyon érdemes törögetni.

Mikor lehet kivételt tenni?

Mint minden szabálynál, úgy természetesen a fentiek alól is léteznek kivételek. A golden Legendary lapokat például nyugodtan be lehet áldozni, hiszen ha ilyet bontunk, az lényegében olyan, mintha kapnánk egy szabadon választható Legendary-t az 1600 dust miatt. Fontos azonban, hogy ezt is csak akkor tegyük meg, ha pontosan tudjuk, hogy mit szeretnénk helyette!

Sokan vannak emellett, akik már most elkezdenek gyűjteni a nyári kiegészítőre. Ha te sem tervezel már többet bontani a The Witchwoodból, akkor indokolt lehet a disenchant (hiszen ekkor már nem fenyeget, hogy újból kibontasz egy gyenge Legendary-t), de kizárólag abban az esetben, ha mondjuk pont az a 4-800 dust hiányzik ahhoz, hogy befejezz egy bizonyítottan erős paklit. Csak úgy ne törj be semmit: ha nincs konkrét célod azzal a párszáz dusttal, akkor nem éri meg beáldozni egy lapot a dustköltség negyedéért, ami később még bármikor jó lehet valamire.

Mielőtt tehát nekikezdenél egy nagy disenchant-szeánsznak, mindenképpen gondolt át a fentieket, hiszen hiába csábító az azonnal beeső dustmennyiség, érdemes hosszú távra is tervezni!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva