Hearthstone

Újból kezd előtérbe kerülni a rotáció után elfelejtett Skulking Geist


Hiába nincs Jade Druid, még mindig fontos tech lap a 6 manás minion.

A Standard rotáció előtti meta egyik legfontosabb tech lapja a Skulking Geist volt a Hearthstone-ban, amely amellett, hogy igen nehéz pillanatokat tudott okozni többek között a Priest és a Shaman deckeknek is, a legfőbb ellenszere volt a Jade Druid pakliknak, kiirtva az ellenféltől az összes Jade Idolt. Nem véletlen, hogy alap kelléke volt ez a lény a kontroll deckeknek, hiszen ezek máskülönben nem nagyon tudták volna elverni a Jade Druidokat a végtelen value miatt.

Sokan azt hitték, hogy a rotáció után a Skulking Geist is háttérbe szorul majd, az első napokban pedig nem is volt ez másképp – nagyon kevés deckben lehetett csak találkozni vele. Azóta viszont újból elkezdett visszaszivárogni a kontroll paklikba, köszönhető vannak, hogy még mindig vannak nagyon erős 1 manás spellek a metában, amik ellen nem árt védekezni.

A legfontosabb célpont talán a Naturalize. A Taunt Druid erejéről korábban többször is írtunk már, ez ellen rengeteget számíthat, ha kellően korán ki tudjuk rakni: az ellenfél elbukja mindkét értelmes single target removalját (Naturalize, Jasper Spellstone), emellett pedig sérülékenyebbé válik a Hadronox kombója is – meg persze nekünk sem kell tartani attól, hogy túlhúzzuk magunkat.

Warlock ellen szintén nagyon hasznos a Skulking Geist továbbra is, elsősorban a Dark Pact miatt, de szépen eltávolítja a Mortail Coilokat és a Dark Possessionöket is, ami közvetett módon olyan kártyákat is gyengít, mint a Possessed Lackey vagy a Voodoo Doll. Ebben a matchupban is nagyon hasznos.

A Priest jelenleg visszaesőben van, egyáltalán nem tombol úgy, mint a rotáció előtt – pláne nem a kombó változat. Így amíg korábban a Combo Priesteket szépen szét lehetett cincálni ezzel a lappal, addig a mostani Spiteful deckek ellen fabatkát sem ér, így ebben a matchupban mindenképpen csökkent a szerepe. Ahol viszont hasznos lehet, az a leginkább Bakuval játszott Warrior, ahol a Shield Slam és a Whirlwind hiányát könnyen megérezheti az ellenfél – ha más nem, azért, mert pár lappal közelebb kerül a fatigue-hez. Érdemes még szót ejteni a Paladin és Rogue deckekről is, melyek ellen inkább az első pár kör a kritikus, ám ha sikerül túlélnünk, és a Geist sikeresen elpusztít pár Blessing of Mightot, Cold Bloodot vagy Deadly Poisont, azzal kiirthatjuk a maradék burst potenciált is.

Lényeg a lényeg: hiába tűnt el a Standardből a fő “nemezis”, a Jade Druid, a Skulking Geist még közel sem végezte be a dolgát, hiszen továbbra is fontos szerepet tölt be a metában. Ha az említett deckek és lapok nehéz pillanatokat okoznak, továbbra is bátran szoríts neki egy helyet, nem fogsz csalódni!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva