Fortnite

Végtelen Victory Royale Glitch – Van aki közvetíti is!


A konzolosoknak sajnos van egy kiskapu a játékban, ami lehetővé teszi a játékosoknak, hogy szinte azonnal meccset nyerjenek.

Aki azért nyitotta meg a cikket, mert látta a címben a győzelem “lehetőségét”, annak már az elején leszögezzük, NEM írjuk le, hogy pontosan hogyan lehet előidézni a Glitch-cset (csalást?) konzolon, szimplán csak a jelenségről számolunk be!

A Végtelen Victory Royale Glitch ugyanis (eddigi ismereteink szerint – Update: Epic Mr Popo szerint minden platformon elérhető) csak és kizárólag konzolon érhető el, több másik mérkőzést eldöntő játékhibával együtt. Van például olyan glitch is, ami ejtőernyőzés közben teszi lehetővé a játékosok számára a lövést. Meglehetősen érdekes, amikor egy állig felfegyverzett Mary Poppins próbál mellénk ereszkedni, miközben a nyakunkba zúdítja a térképen található összes ólmot.

A fenti példa már nem elérhető a játékban, azonban az “új” siklás közbeni lövés hasonló a videóban láthatóhoz. Természetesen erről sem szeretnénk “Hogyan csináljuk?” cikket készíteni, elvégre a játékélményt roncsolnánk sokaknak, így ezt is csak említjük.

Sajnos van olyan glitch is a játékban (véleményünk szerint egy DDoS-szerű ügyeskedés), ami alapjaiban változtatja meg a játékot és könnyűszerrel osztogat győzelmet a hiba ismerőinek. Még a Battle Bus fázisban, egy bizonyos kombináció használatával, szinte az egész Lobby-t képesek befagyasztani a csalók, ezzel vagy a teljes ellenfélgárdát, vagy annak nagy részét teljesen ellehetetleníteni a játékból.

Egy Lupd (vagy a Fortnite felhasználóneve alapján, Jupd) nevű játékos még közvetítette is ezt a glitch-cset, ezt pedig jelentette egy nézője a stream linkjével Redditre. Pillanatok alatt berobbant a poszt, 4 óra alatt a Subreddit főoldalára táncolt a jelentés, s Lupd akkor még folyamatosan közvetített. Nem kellett sok idő, míg megjelent az Epic Games is a kommentek között, Mr Popo személyében.

Mr. Popo ráadásul meglehetősen humánusan közelítette meg az esetet, egyáltalán nem tiltó célzattal érkezett, a streamert megkérte, hogy segítsen a glitch felkutatásában és annak kijavításában. Természetesen nem szeretné az Epic Games, hogy nagy hírverése legyen a dolognak, legalább addig, amíg be nem bizonyosodik számukra a hiba valóságossága, így töröltették a “feljelentő” reddit posztot.

Ám úgy néz ki, hogy szépen lassan kitisztul a kép, Lupd felvette a kapcsolatot az Epic Games képviselőjével, aki tudatta is a stream nézőivel, szépen lassan megvan minden információ, amire szükségük van, de pontos időpontot még nem tud mondani a probléma javítására.

Szerencsére összességében a Fortnite-ot elkerülik a csalók armadái, egy-egy ilyen ügyeskedő játékosról hallani csak, s reméljük a jövőben ez a jó tendencia megmarad. Valamint az az egy-egy is inkább megtanul játszani, s nem csalással próbálja magát feljebb dolgozni a ranglétrán.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva