Counter Strike

Ugye nem nehéz kitalálni, melyik pisztoly a profik kedvence mostanában?


Az alappisztolyokat leszámítva természetesen tarol a CZ, de még a P250 is előzi a dezit. A többit meg ideje lesz elfelejteni.

A DreamHack Masters Marseille, vagyis a legutóbbi nagyverseny statisztikái alapján újabb bizonyíték született, hogy a pisztolyokkal kezdeni kellene valamit.

A CZ túlságosan OP, ezért a Five-SeveN és Tec-9 páros szinte teljesen kikopott a metából.

Ezek a fegyverek ugyanis egy helyen osztoznak a buy menüben, szóval csak az egyiket lehet beállítani a játékon belül. Aki tehát CZ-t akar használni, az felejtse el CT-ben a Five-SeveN vásárlást, Terrorban meg a Tec-9 köröket.

Ez a jelenség viszont éppen a változatosságot öli ki a játékból, hiszen a Five-SeveN és a Tec-9 oldalfüggő pisztolyok, teljesen más mechanikával. És ahelyett, hogy ezeket speciális fegyvereket használnák a játékosok, inkább mindkét oldalon a CZ-t állítja be mindenki.

Csak nézzük meg a marseille-i verseny számait, a CZ uralja a pisztolymetát. CT-ben majdnem annyi CZ-t vettek a játékosok, mint az összes többi pisztolyt együttvéve. Terrorban is ez a legnépszerűbb választás, a P250 és a dezi csak mögötte kullog mindkét oldalon.

És a vásárlási hajlandóság miatt, bizony a killek is sokkal gyakrabban jönnek ebből a fegyverből.

Az AK, M4A1 és AWP trió után csak az USP-vel esett több frag, mint amennyit CZ-vel lőttek. Ezzel pedig a force körök királyának is beillene, hiszen 6,1%-a bőven előzi a FAMAS vagy az UMP statisztikáit. Hiszen ki akarna 1200 dollárt vagy még többet költeni egy fegyverre, amikor az 500 dolláros autopisztoly is tökéletesen muzsikál:

A múltbéli nerfek alapján tudjuk, az ennyire domináns pisztolyokat a Valve előszeretettel sújtja gyengítéssel, hogy változatosabb köröket láthassunk játék közben. Lassan ideje lesz mérlegre tenni a CZ-t is…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva