Fortnite

#EsportReady – A Tencent 15 millió dollárt fektet a Fortnite-ba!


Ami késik nem múlik, szokták mondani, ez a Fortnite esetében is így van, ugyanis megjelent a Tencent, s már a megjelenésekor nagyot alkotott.

A múlthéten elkezdett keringeni egy hivatalos tweet az Epic Games-től, ami egy meglehetősen érdekes képet tartalmazott. A képen az egyik Fortnite karakter útlevele volt látható, s úticélnak Kína volt megjelölve, ahova az előrejelzések szerint április 23-án érkezik a Battle Bus.

A kijelölt dátum tegnap volt, s a busz nagy robajjal meg is érkezett az ázsiai óriáshoz, hatalmas bejelentés történt. Aki valamennyire is jártas a “gaming”, vagy “esport” világban, biztosan hallott már a Tencent-ről. Ha más nem közvetetten. Egy kínai óriásvállaltról beszélünk, ami szépen lassan bekebelezi a világot. Például ők tulajdonolják már a League of Legends-et fejlesztő Riot Games-t is. S még sok más nagyobb cím hátterében is ott “bujkálnak”, így mondhatjuk, hogy jelenleg nagy szavuk van a játékvilág döntéseiben.

 

Nem is volt óriási meglepetés, hogy Kínába a Tencent fogja elvinni az Epic Games aranybányáját, a Fortnite-ot. Egy hatalmas prezentáció keretein belül a Tencent képviselője felvázolta a jövőbeli terveket, amiket a Fortnite-tal kapcsolatban szeretnének véghezvinni. Kína egy játékos nagyhatalom, amit ott nagyban csinálnak, azt a világ minden pontján megérzik. Nagy valószínűséggel így lesz ez a Fortnite kapcsán is, ugyanis a Tencent bejelentette, az esport szcénába 15 millió dollárt (~ 3.9 milliárd forint) fektetnek. Ez nem csak a Kína határain belül tartandó eseményekre igaz, a vállalat szeretné segíteni a játék esport oldalának globális fejlődését is!

Ezzel érkezik a “soft region lock” is, a kínai szerver megnyitásakor a Tencent elárulta, minden kínai játékos, akik össze-vissza játszottak eddig a világban, ingyen válthatnak szervert, s állhatnak át a hazai rendszerre. Ezzel biztosan nagyot fog ugrani a teljesítményük, egy ilyen gyors játék esetében mint a Fortnite, meglehetősen nehéz lehet akár már 100 ms környékén is játszani…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva