League of Legends

Hamarosan a legtöbb képesség képes lesz “Input Buffolni”!


Sokan nem is tudják, hogy része a játéknak a mechanika, holott higgyétek el, nagyon sokan használjátok!

Most biztos sokan fogjátok a fejeteket és azon tűnődtök, hogy mégis mi a franc az az “Input Buff”, vagy hosszabb nevén “Input Buffering”. Csak azért, mert ilyen kacifántos angol kifejezéssel illetik még egyáltalán nem bonyolult és feltehetően egészen sokan használjátok ezt a mechanikát azoknál a képességeknél, amiknél jelen pillanatban lehet.

A mechanika alapja, hogy a “háttérben” a játék képes sorba állítani a képességkombinációkat. Technikailag megjegyzi, hogy mit és milyen sorrendben nyomtunk el, s amint lehetséges, elsüti azokat a spelleket, amiket használni kívántunk. Ez lehetséges olyan esetben is, amikor még nem elérhető a képesség, tehát még pereg a töltési idő, vagy valami nem teszi lehetővé a spell használatát. Az Annie main-ek például minden játékban alkalmazzák az Input Bufferinget, ugyanis a Flash + Tibbers kombó erre a lehetőségre épül. Hatótávon kívül kijelöljük azt a területet, ahova a medvénket idézni szeretnénk, majd egy Flash-sel hatótávon belülre kerülünk. Ekkor a játék automatikusan el is süti nekünk a medvét a célpontra, anélkül, hogy nekünk ki kelljen várni a cast time-ot, vagy újra meg kéne nyomnunk az R betűt.

Sok más képesség lehetőségei között ott van az Input Buffering, ám a Riot Games legutóbbi bejelentése után úgy néz ki, hogy ezeknek a képességeknek a száma a jövőben csak nőni fog. Sőt mi több, majdnem az összes kapni fog egy ilyen kiskaput!

“Már egy jó ideje dolgozunk a mechanika népszerűsítésén, több olyan képességet is csináltunk mostanában, amit ha “sorba állítunk”, egyből elsül, ha megvan rá a módja.”

Riot Meddler ezekkel a szavakkal vezette be az Input Buffering-ről szóló bekezdését a Gameplay Thoughts című bejegyzéssorozatának legújabb kiadásában. A rioter elmondta, az Irelia VGU elkészítése alatt kifejlesztettek egy olyan technológiát, ami könnyedén lehetővé teszi, hogy a legtöbb képesség megkapja az Input Buff kiskaput. Mivel Irelia esetében kiválóan működött, így úgy döntött a fejlesztőcsapat, hogy kipróbálják egy szélesebb körben mindezt.

A módosításokat jelenleg a PBE-n tesztelik, s reményeik szerint a 8.9-es ciklusban már az élő szervereken is jelen lehetnek.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva