Hearthstone

Ez a lap a páros-páratlan mechanika egyik legnagyobb nyertese


Bizonyos deckekben különösen felértékelődik a Stonehill Defender.

Bár még két hét sem telt el a The Witchwood megjelenése óta, azt már most kijelenthetjük, hogy a Baku the Mooneater és a Genn Greymane lapok megjelenése óriási ötlet volt a Blizzard részéről, hiszen a páros-páratlan mechanika hatalmasat frissített a lapkészleten – egy csomó olyan kártya is előkerült, melyekről kevesen gondolták volna, hogy játszani fogják őket a Standard módban. Korábbi cikkünkben már készítettünk is ezekről egy összeállítást.

Ezeket a régi lapokat kukázták elő újra a játékosok a rotáció után

A pakliépítésre vonatkozó korlátozás miatt bizonyos lapok szerepe alaposan felértékelődik, hiszen akár páros, akár páratlan deckkel játszunk, biztosan lesznek olyan kártyák, melyek kihagyása komoly szívfájdalmat okoz majd – ezeket pedig pótolni kell valahogy. Az Ironbeak Owl például Baku megjelenése óta került be újból a körforgásba (a rotáció előtt csak a Warlock deckek játszották néha, mint Defile-aktivátor), hiszen a páratlan deckeknek le kell mondaniuk az első számú Silence lapról, a Spellbreakerről, így őt pótolni kellett valahogy. De van egy nála is nagyobb nyertese a mechanikának: a Stonehill Defender.

A 3 manás Taunt a Journey to Un’Goro megjelenése óta töretlen népszerűségnek örvend, hiszen a játék egyik legjobb Discover effektjével bír. A Discover márpedig az képesség, amely talán a leginkább felértékelődik a páros és páratlan deckekben, hiszen olyan lapokra tehetünk szert, melyeket alapjáraton nem használhatunk.

A Stonehill Defender nyilvánvalóan az Odd paklikban brillírozhat, ahol többek között az alábbi – máskülönben elérhetetlen – Taunt lényeket lehet előszedni vele:

  • The Lich King
  • Sunkeeper Tarim
  • Tirion Fordring

Utóbbi kettő persze csak a Paladin számára áll rendelkezésre, de éppen az Odd Paladin az a deck, ahol a legfontosabb a Stonehill Defender szerepe. Hogy miért? Azért, mert némi szerencsével lehet vele találni egy Sunkeeper Tarimot, ami óriási segítség bizonyos matchupokban – arról nem is beszélve, hogy a kevésbé rutinos játékosok nem is feltétlenül fognak rá számítani. Érdemes tudni egyébként, hogy a Discover esetében a class lapok előfordulási valószínűsége jóval nagyobb – éppen ezért ne lepődj meg, ha majdnem minden Odd Paladinnak sikerül kiraknia egy Tarimot vagy egy Tiriont, hiszen két Stonehillből igen nagy valószínűségből kiesik valamelyik a kettő közül.

Egy szó mint száz: a Stonehill Defender példája jól mutatja, hogy bizonyos lapok közvetett módon is erősödhetnek akár, a páratlan deckekben pedig már csak a The Lich King miatt is érdemes használni ezt a miniont.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva