Hearthstone

Túl sok a Paladin és a Warlock? Akkor érdemes elővenni a Mind Blast Priestet!


Theo #1 Legend deckje jó kiindulási alap, ha Control Priestről van szó.

Szépen, lassan kezd kialakulni az új Heathstone meta a The Witchwood megjelenése után, a Priest azonban amennyire fókuszban volt a rotáció előtt a négy-ötfajta életképes deckjével, annyira háttérbe szorult mostanra. Pedig egyáltalán nem gyenge, csak éppen az erősen kavargó környezetben nehéz volt megállapítani, hogy melyik verziója lehet majd a nyerő.

Mostanra azonban tisztulni látszik a kép: az egyértelmű, hogy az új metában is a Paladin lesz az a class, amit le kell gyűrnie a többieknek, míg a második helyet a rotációval nagyon keveset gyengülő Warlock tartja mind a népszerűségi-, mind pedig a winrate-listán. És hogy melyik az a deck, amely mindkettő ellen jó esélyekkel indul? A Control Priest.

Theo már napokkal ezelőtt kiütötte a #1 Legendet a deckkel, a játékkörnyezet azonban most kezd beállni arra az állapotra, ahol valóban ideális választás lehet a pakli, hiszen ideális ellenszer Paladinnal és Warlockkal szemben is. Először nézzük a listát, aztán jöjjenek a miértek.

Theo #1 Legend paklija
AAECAa0GBgjFBIoHkAfWCpDTAgyhBOUE9geNCNMK8gzRwQLJxwLo0ALL5gKJ8QK98wIA

Paladin ellen elsősorban az erős board clearek segítenek letörni az ellenfél szarvát. A Duskbreakert senkinek sem kell bemutatni, a lap önmagáért beszél, de a rengeteg 1/1 ellen a Wild Pyromancer is tökéletes – Power Word: Shieldekkel és Shadow Visions-ökkel akár körökön keresztül fel lehet tartóztatni vele a másik játékost. Egy Silver Hand Recruitokkal teli boardra eltolt Psychic Scream pedig akár önmagában megnyerheti a meccset, hiszen alaposan teleszemeteljük ezzel az ellenfél deckjét. Warlock ellen inkább a deck első számú win conditionjét, a Mind Blastot érdemes kiemelni (a fegyverleszedések mellett). Ha már átváltoztunk Shadowreaper Anduinná, akkor egy Hero Power + Mind Blast + Hero Power + Mind Blast + Hero Power körrel 16 sebzést lehet bevinni az ellenfélnek – ha ezt megfejeljük egy Alexstraszával is előtte, akkor egy kétkörös nyerést is össze lehet hozni. Összességében azonban mégis azt mondhatjuk, hogy a Shadow Visions a pakli legfontosabb és legnagyobb körültekintést igénylő lapja, hiszen van, amikor a 3-4 Mind Blast hozza meg a győzelmet, de olyan is, amikor inkább az extra megoldások az egyes szituációkra. A helyes használatához azonban elengedhetetlen, hogy minden meccsen felismerjük a győzelem legcélszerűbb módját, akár minden körben újragondolva azt.

Control deckhez mérten a 3 Legendary és 6 Epic lap viszonylag olcsónak számít (Harrison ráadásul még helyettesíthető is Ooze-zal), így nemcsak veteránoknak ajánlott a pakli. Persze nem könnyű kormányozni, de aki fejlődni szeretne kontroll játékban, annak több mint ideális választás jelenleg!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva