Hearthstone

8 meglepetéslap a Witchwoodból, melyektől sokkal kevesebbet vártak


A játékosok a gyengébbek közé sorolták őket, de aztán kiderült, hogy ez nem feltétlenül igaz.

Az elmúlt napokban többször is visszatekintettünk már a Vicious Syndicate szavazására, melyet a The Witchwood megjelenése előtt készítettek a játékosokkal, hiszen érdekes tanulsággal szolgált, hogy előzetesen mit gondolt a többség a kiegészítő lapjairól.

Korábbi cikkeinkben megnéztük, hogy az “éles” próbát megelőzően melyik kártyákat tartották a legjobbnak és a legrosszabbnak a játékosok – mindkét kategóriában voltak meglepetések.

Ezt gondolták a játékosok a 10 legdurvább Witchwood lapnak

Ezt jósolták a Witchwood 10 legbénább lapjának a játékosok

De melyik lapok okozták eddig összességében a legnagyobb pozitív csalódást? Erre a kérdésre kerestük a választ, azért megnéztük, hogy melyek azok a kártyák, amiket előzetesen az alsó 50%-ba jósoltak a szavazók, az eddigi tapasztalatok alapján viszont jobban teljesítenek ennél.

Összesen 8 lapot emeltünk ki végül: íme a The Witchwood meglepetéslapjai, melyeket eredetileg sokkal gyengébbnek tartottak. (A lista a pontszámok szerint halad, csökkenő sorrendben.)

Lifedrinker (2.50)

Egy átlagos 4-dropnak indult, nem különösebben kreatív képességgel, de aztán hamar kiderült, hogy az a lénybe épített face damage + gyógyulás igen jól jön bizonyos deckeknek. A leglátványosabb “karriert” (két hét után azért még túlzás a szó, ezért az idézőjel) nyilván a Shudderwock Shamanban futotta be, mint a nyerést elősegítő kártya, de jól illeszkedik a Tempo Mage paklikba is.

Silver Sword (2.50)

Előzetesen kissé drágának tűnt ez a fegyver – az ereje nem volt kérdés, de sokan attól tartottak, hogy nem fog beférni az ára miatt. A páros-páratlan mechanika azonban abszolút megalapozta a létjogosultságát, hiszen remekül teljesít az Even Paladin deckekben.

Scaleworm (2.31)

A Spiteful deckeknek – olcsó spellek híján – minden board kontrollra alkalmas eszköz olyan, mint egy falat kenyér. A Scaleworm pontosan ezt testesíti meg, leginkább a Tar Creepereket szereti elgyepálni, de a Dragon vonalat használó Control Priestekben is gyakran találkozni vele.

Druid of the Scythe (2.24)

Hasonló lap, mint az előző, csak kicsit olcsóbb. A Druid of the Scythe-ból hamar elkezdtek használni két darabot a Spiteful Druidok – nemcsak azért, mert el tudja távolítani az útból például a zavaró Stonehill Defendereket, hanem mert Paladinok ellen a 2/4-es Taunt nagy segítség tud lenni. Újabb bizonyíték arra, hogy a többfunkciós kártyákat sosem szabad leírni!

Vicious Scalehide (2.03)

Oké, róla nem mondhatjuk, hogy széles körben elterjedt lap lenne, de azért bőven találkozni vele – az első körökben elég jól tudja rendezgetni a sorokat a boardon, hiszen jelenleg sok a /1-es minion a metában. A legjobban persze a Quest Rogue szereti, ahol a küldetés teljesítése után óriásit nő az ereje a Lifesteal miatt – semmiképp sem 2 pontos lap.

Mad Hatter (1.95)

Szintén egy többé-kevésbé “egydeckes” Neutral lap, de oda legalább használják – már csak ezért sem érdemel ennyire gyenge pontot. A Hearthstone egyik örökzöld paklijában, a Zoo Warlockban találta meg a helyét.

Cinderstorm (1.71)

A rotáció miatt az eddigi Secret Mage deckekben felszabadult néhány hely, amit többek között a Cinderstormmal töltöttek fel a játékosok. Kis szerencsével képes bevédeni a korai boardunkat, emellett némi face sebzéssel is segít bennünket – üres asztalnál pedig már kivégzésként is funkcionál.

Witch’s Cauldron (1.48)

Előzetesen a kiegészítő egyik leggyengébb lapjának kiáltották ki. A világot végül nem is váltotta meg, de ennél már most sokkal többet mutatott, hiszen kezdetben sokan játszották az Odd Paladin deckekben, és vannak, akik a mai napig bíznak benne – a majdnem utolsó hely ennek fényében erős túlzás.

A további sorrendet ide kattintva nézhetitek meg

Nektek melyik lap eddig a The Witchwood legnagyobb pozitív csalódása?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva