Counter Strike

Kikapott a fnatic, a HellRaisers visszakapta az esélyt a továbbjutásra


Az ESL Pro League európai csoportkörében még teljesen nyílt a továbbjutók kérdése. A versenyfutásban a HellRaisers is érdekelt.

6 csapat kivételével mindenki már csak az utolsó fordulóra vár az EPL európai csoportjában. Az elmaradt meccseket szerdán pótolják a csapatok, a mindent eldöntő forduló pedig csütörtökön érkezik.

A mousesports, a Space Soldiers, a NiP, a Na’Vi, az Astralis és a FaZe már továbbjutott, de egyetlen hely még kiadó Európában.

Idén ugyanis az ESL változtatott a döntő összetételén, és a 6 EU és 6 NA helyet megkavarta kicsit. 2018-ban 7 EU és 6 NA hely kiadó a dallasi döntőre.

A maradék egy EU helyért olyan együttesek vannak még versenyben, mint a fnatic és a North, de küzd még a Heroic, G2 és HellRaisers trió is. Ráadásul a felsorolt 5 csapatból még szó szerint bárki továbbjuthat.

  • A North biztosan továbbjut, ha utolsó meccsén mindkét mapot hosszabbítás nélkül nyeri meg a HR ellen.
  • A North biztosan kiesik, ha a HR szerdán mindkét mapot hosszabbítás nélkül nyeri az LDLC ellen, és csütörtökön a North is kétszer kikap a HR-től hosszabbítás nélkül. Valamint a Heroic legalább egy mapot nyer az AGO ellen.

A North sorsa tehát saját kezében van. Nem függenek senkitől, csak a saját meccsükre kell koncentrálni. Ha lenyomják két mapon is a HR-t, bejutnak a döntőbe.

  • A Heroic biztosan továbbjut, ha az AGO elleni mindkét mapot hosszabbítás nélkül nyeri, a North-HR meccs pedig 1:1-re végződik
  • A Heroic biztosan kiesik, ha a North mindkét meccsét hosszabbítás nélkül nyeri, vagy a HR mind a négy meccsét nyeri hosszabbítás nélkül.

A Heroic már másoktól függ, főleg a North-HellRaisers meccsre kell figyelniük a saját meccseik mellett.

  • A G2 biztosan továbbjut, ha a North és a Heroic egyaránt elbukja utolsó két mapját, és a HR is maximum 3 meccset nyer a hátralévő 4 meccséből. És persze a G2 mindkét mapot hosszabbítás nélkül nyeri a Na’Vi ellen csütörtökön.
  • A G2 biztosan kiesik, ha a North vagy a Heroic mindkét meccslét nyeri, vagy a HR mind a négy mapot, hosszabbítás nélkül.

A franciáknak már nagyon kell számolgatniuk, túl sok hiba kellene ahhoz, hogy ők jussanak tovább. 3 csapatnak is botlania kellene, nekik pedig tökéleteset alkotni a Na’Vi ellen.

  • A HellRaisers biztosan továbbjut, hogy az LDLC ellen és a North elleni is megnyer minden mapot, hosszabbítás nélkül.
  • A HellRaisers biztosan kiesik, ha hátralévő négy meccséből legalább hármat nem tud megnyerni hosszabbítás nélkül.

A HR a North mellett a másik csapat, akinek kizárólag magára kell figyelnie. Ha nyernek az LDLC és a North ellen is minden mapot, mindenki mástól függetlenül a döntőben vannak.

  • A fnatic biztosan továbbjut, ha a North, a Heroic és a G2 is pontosan 1-1 mapot nyernek a hátralevő két meccsükön. Valamint ők nyerik mind a négy találkozójukat hosszabbítás nélkül.
  • A fnatic biztosan kiesik, ha akár csak egy mapot is elbuknak négy meccsükön és a North nyer egy mapot a HR ellen.

A fnatic továbbjutásához csoda kellene, miután kedden kikaptak az AGO-tól. Négyből négyet kell nyerniük, a másik három ellenfélnek pedig pontosan 1:1-et kell játszania csütörtökön.

Na, akkor indulhat a versenyfutás az utolsó európai helyért!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva