Counter Strike

Szétbombázták a Heroic-ot, ezalatt az OpTic 125 milliót költött játékosokra


Snappi és JUGi kivásárlásával dán csapatot épített az OpTic, a Heroic beugróval kénytelen folytatni.

K0nfig alaposan átvert mindenkit, de végül is neki lett igaza. Amikor kiposztolta a pletyka-hullámot elindítók tweetet, sok mindenre gondoltunk, de erre a változatra nem.

A három emoji mindenki szemében ugyanazt jelentette, k0nfig visszatér Európába és már alá is írta új szerződését.

Aztán kiderült, hogy jelenlegi csapata, az OpTic lett vérbeli EU team, erre utalt a bejegyzés.

K0nfig, gade és cajunb mellé ugyanis kivásárolták a Heroic-ból két meghatározó játékosát. Snappi irányítóként, JUGi pedig AWP-sként érkezik stanislaw és ShahZaM helyére. Plusz a North-tól elküldött (szintén dán) coach, ruggah is az OpTic-hoz került.

A Heroic számára érzékeny veszteség a két távozó, megmaradt négyese mellé friberget hívta beugróként a csapat. Az OpTic viszont ezzel színtiszta dán ötöst épített, és rövid időn belül már negyedszerre vált teljes profilt.

  • 2017 nyarán még a NAF, tarik, RUSH, hazed és mixwell felállással indultak a Major kvalin
  • Ősszel EU mixet építettek mixwell köré, Érkezett allu, HS, friberg és Magisk.
  • 2018 februárjában mindenkit kirúgtak, és építettek egy új EU-NA mixet a szabadon igazolható játékosokból. K0nfig, cajunb és gade mellé stanislaw és ShahZaM igazolt.
  • Most pedig a mixek helyett ismét letették a voksukat egyetlen ország mellett és megcsinálták a mostani full dán lineupot.

A dolog persze nem volt olcsó, Snappi és JUGi ugyanis élő szerződéssel a Heroic-hoz volt kötve. Keményen bele kellett nyúlni a zsebekbe, hogy leigazolhassák őket:

kettejükért összesen 500 000 dollárt fizettek a dán bt.dk cikke szerint.

Vagyis 125 millió forintot költöttek a csapatépítésre, most jöhet a megtérülési szakasz. Az időzítés nem véletlen, az OpTic már kijutott az ESL Pro League döntőjére és hamarosan jön a Major kvali. Mindkettő jó kis bevétellel kecsegtet egy ütős csapat számára.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva