Hearthstone

Ezért nem kell kétségbe esni azoknak, akik Shudderwock deckkel játszanak


Mit jelent a közelgő 20-as korlát a gyakorlatban?

Nem túlzás azt mondani, hogy már órákkal a The Witchwood megjelenése után egyértelművé vált: valamit kezdeni kell az új Shaman Legendary-vel, a Shudderwockkal, hiszen az 5-6 perces, vagy akár még hosszabb körökkel olyasvalamit tett lehetővé, aminek aligha van helye a játékban. Éppen ezért nem okozott meglepetést, hogy a Blizzard nemrégiben bejelentette: változtat a lapon az animációk rövidítésével egy és 20-as limit bevezetésével.

Hivatalos: “gyengítést” kap a Shudderwock!

A hír hallatán sokan kétségbe estek, hiszen vannak, akik kifejezetten a “Shudderwock-láz” miatt craftolták le a Legendary-t. Nekik azonban semmi okuk az aggodalomra:

a jelenleg használt Shudderwock deckek nem fognak érezhetően gyengülni.

A lapra rákerülő 20-as korlát – bár nyilvánvalóan csökkenti a benne rejlő potenciált – a gyakorlatban ritkán fog érvényesülni, a Blizzard fókusza inkább az animációk rövidítésén van. Persze voltak, akik egészen őrült dolgokkal próbálkoztak (például Toast – ki más), és tényleg ki lehetett hozni extrém hosszú köröket, ezek azonban inkább visszaélések voltak lappal, hiszen maguk a paklik gyengébbek voltak. A fejlesztők tehát inkább ezeket a próbálkozásokat igyekeznek ellehetetleníteni.

Nézzünk egy konkrét példát, hogy lássuk, miért nem kell aggódni a 20-as limit miatt. Íme a pakli jelenlegi legjobban teljesítő verziója Rage boszorkánykonyhájából.

Rage paklija
AAECAaoIBIoHq+cCp+4C7/cCDYoBlQGBBP8Fywf2B/sMx8ECm8sC8+cC9vAC7/ECgfYCAA==

Ha megnézitek a listát, akkor láthatjátok, hogy egészen minimális a Battlecry-ok száma. Ebből a verzióból kimaradtak az olyan lapok, mint a Primordial Drake, a Sandbinder, a Fire Plume Harbinger vagy a Murmuring Elemental, kizárólag a legfontosabb kombóelemek szerepelnek: a Lifedrinker, a Saronite Chain Gang és a Grumble – illetve Hagatha ás az Acidic Swamp Ooze, ami Battlecry ugyan, de nem a kombó része. Jól látszik, hogy ez a deck meg sem közelíti a 20-as limitet, még a sokadik Shudderwock után sem. A kevés lény azért is működőképes, mert a Bogshaper az olcsó spellekkel kombózva könnyen elő tudja keresni nekünk az összes kulcslapot.

Lényeg a lényeg: a Shudderwock maga legfeljebb elméletben gyengül, gyakorlatban egyelőre nem – feltéve, hogy a “letisztult” verzióját játsszuk a decknek. Ami pedig a trollokat illeti: nekik hamarosan más elfoglaltság után kell nézniük, hiszen a rövidebb animációkkal végre kevesebb bosszúságot fog okozni ez a pakli.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva