Hearthstone

A Mage is odafurakodott #1 Legendre, íme Mikolop deckje


A megfelelő metában szépen lehet hasítani az agresszív paklival.

Nem mondhatjuk, hogy a rotáció különösebben kedvezett a Mage-nek, hiszen a The Witchwood megjelenése előtti legerősebb verzió, a Secret Mage több kulcslapot is elveszített – gondoljunk csak a Medivh’s Valet-re, a Kabal Lackey-re vagy éppen a Kabal Crystal Runnerre. Nem csoda, hogy az egyik legkevesebbet tárgyalt class ez most a Hearthstone-ben – szerencsére azonban ez még nem jelenti azt, hogy reménytelen!

A #1 Legendet sokféle különböző deckkel kiütötték már az elmúlt két hétben, most pedig a Tempo Mage is feliratkozott erre a listára: a fiatal lengyel játékos, Mikolop egy rövid, de annál eredményesebb szériával (7:1) ért oda a ladder csúcsára tegnap éjjel. Íme a lista:

Mikolop paklija
AAECAf0EBO0FvwjrwgKi0wINcbsClQOrBLQE5gSWBewFwcECmMQCj9MC++wC7/ECAA==

Ha a deck egészét nézzük, akkor látható, hogy a pakli nagyban hasonlít az “előző generációs” verzióhoz, csak éppen kevésbé jelentős a Secret vonal – az Arcanologist, Kirin Tor Mage, Counterspell, Explosive Runes négyes alkotja ezt a szekciót. A kevés minion egyben azt is jelenti, hogy igencsak meg kell becsülni az első pár körben kirakott lényeinket, hiszen meg kell próbálni minél több sebzést kisajtolni belőlük, hogy miután kiürül a board, legyen esély szétlövöldözni az ellenfelet pár kör alatt. Ezért is került be a rég látott Arcane Missiles, illetve az újonnan megjelent “nagytesó”, a Cinderstorm, hiszen ezek jó eséllyel tisztán tudják tartani az ellenfél térfelét az első pár körben.

Az említett Cinderstormon kívül egyetlen új lap került be a deckbe, a Lifedrinker. Ez +6 potenciális sebzés az ellenfélbe, ami rengeteget számíthat, arról nem is beszélve, hogy azért a 3/3-as testtel is foglalkoznia kell. A gyógyulás pedig már csak hab a tortán, hiszen ez hiánypótló funkció ebbe a pakliba – arról nem is beszélve, hogy plusz egy kör akár a különbséget is jelentheti győzelem és bukás között.

A decken persze nagyot dob a legendás fegyver, az Aluneth, amely biztosítja, hogy ne fogyjunk ki hosszú távon, és ezáltal kinyírhassuk az ellenfelet a direkt sebzésekkel. Alacsonyabb rankokon azonban ennek hiányában sem kell visszariadni a decktől, hiszen simán képes a pakli negyedik-ötödik körös nyerésekre.

Kép: Hearthpwn

Ami a matchupokat illeti: a Warlock, a Priest, a Rogue és a Druid deckek többsége (kivéve Spiteful) ellen egyaránt jó számokat hoz a pakli, a legfőbb nehézséget inkább a Paladin paklik jelentik. Ezek ellen tehát nem feltétlenül a legjobb választás, ugyanakkor könnyen játszható és viszonylag könnyen össze is állítható deckről van szó, így ha Mage-ben gondolkodsz, akkor mindenképpen ezen a vonalon érdemes elindulni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva