Fortnite

Fortnite Tippek – Használj piramist, mert nagyon megéri!


A játék legkevésbé használt struktúrája, mégis egy halom helyzetben segítheti a játékunkat!

A Fortnite egyik legkevésbé alkalmazott platformja a piramis, vagy háromszög platform. A struktúra összességében nem túl hasznos a pattanásig feszült 1v1 helyzetekben, azokban örülünk, ha az alap hármast jól, gyorsan és effektíven használjuk. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nincsenek olyan játékosok, akik ténylegesen használják a piramist, ám szerintem abban megegyezhetünk, hogy ők a stabil kisebbség.

Mindez viszont nem jelenti azt, hogy a piramis platform teljesen haszontalan! Több meglehetősen effektív módja is van a használatának, képes gyorsan elrejteni minket anélkül, hogy öt falat kelljen magunk köré rántani egy szoros harc után, elrejthetjük vele azokat a tárgyakat, amiket nem szeretnénk, hogy ellenfeleink megtaláljanak, de mi már nem tudjuk halmozni a tárhelyünkben, a konzol játékosok lépcsőket készítenek belőle, valamint, ami személyes kedvencem, a piramis lehetővé teszi, hogy a legszűkebb ablakokon is gond nélkül bejuthassunk.

Tipp az előbb említett konzolos piramis rámpához:

Kevesen tudják, de a piramisnak van egy sajátos képessége, megemeli a karakterünk szintjét éppen annyira, hogy az egyébként akadályt jelentő, kis párkányokon, ablak kereteken, éppen keresztül tudjunk sétálni. Ez más esetben azt eredményezi, hogy ugyan úgy látjuk be tudunk ugrani, mégis a “hitbox” nem engedi. Ugyanis a programozás és a játék fejlesztés egy érdekes szakma, sokszor nem csak ott vannak masszív tárgyak, ahol látjuk őket. Lehetséges, hogy egy, a szemünknek 1 cm-es vastagságú tárgy, valójában egy másfél cm-es objektum, így lehet, hogy szemre sikerül az ugrás, ám a karakterünk még beleakad valamibe.

A fenti problémát kiválóan kiküszöböli a piramis platform, az ugyanis éppen annyira van furcsán lefejlesztve, mint ezek az ablakkeretek, vagy kisebb akadályok. Ezt a jelenséget egy kiváló szemléltető videóban egy reddit felhasználó is bemutatta a Fortnite Battle Royale közösségnek:

 

One of my favorite tips I’ve learned on this sub. from r/FortNiteBR

A jövőben tehát, ha Tilted-ben, vagy bárhol a játékban meg szeretnénk lepni az ellenfeleinket, akkor nyugodt szívvel alkalmazzuk a piramist, így csöndben, tényleg meglepetésszerűen juthatunk előnyt jelentő pozícióba, nem kell az ugrással bénáznunk, vagy falakat bontogatnunk.

 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva