League of Legends

Teljesen átalakul a Ranked rendszer 2019-ben!


A Riot Games úgy döntött nagyot húz, alapjaiban változtatja meg a rangsorolt játékot a következő évben.

A Solo Queue már évek óta ugyan abban a formában tengődik, ugyan néha meg-meg jelent egy Dynamic Queue, ám ez összességében nem sok vizet zavart. Jövőre viszont minden megváltozik, a Riot Games legfrissebb bejelentése szerint 2019-től alapjaiban változtatják meg a rangsorolt rendszert!

A legnagyobb újítása az új rendszernek a “positional ranking”, tehát a pozíciókhoz kötött rang lesz. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy nem egy darab rangunk lesz, hanem mind az öt pozícióra egy. (Például: Top Gold 5, Mid Silver 2, stb.) Ez az új besorolási mód tovább fogja segíteni a rendszer munkáját, így még pontosabban fogja tudni a játék összepárosítani az azonos képességű játékosokat.

Ha most auto-fill-elünk, vagy megkapunk egy olyan pozíciót, amiben nem igazán játszunk, akkor jó eséllyel a teljesítményünk nem fogja az adott pozícióban elérni azt, ahol többnyire teljesítünk. Egy Diamond topos például lehetséges, hogy egy Gold 1-es szintjén játszik támogatót, s ez meglehetősen kellemetlen lehet, ha Diamond ELO-n kell Gold képességgel supportolnia. Az új, 2019-től érvényes rendszerben ez tökéletesen ki lesz küszöbölve, a Diamond topos a Gold 1-es támogató teljesítményével Gold 1-es szintű pozíciókkal lesz összeeresztve.

Az új Solo/Duo Queue tervrajza

Viszont bőven van hátulütője is a változásnak. Az új rendszer lehetséges, hogy egy új troll generációt fog szülni, hiszen jövő évtől a pozíciók rangjai el lesznek egymástól szeparálva, így lesznek olyan játékosok, akik csak és kizárólag a main pozíciójukban lesznek hajlandók teljesíteni. Az auto-fillet helyeken pedig nem fognak rendesen játszani, elvégre időpazarlásnak is érezhetik, ha olyan helyen kell játszaniuk, amit nem választottak, s még csak nem is oda számít az LP, ahova kéne.

Az egyszerre több role-os játékosok is megsínylik majd valószínűleg az új rangsorolt rendszert, ugyanis amit eddig sokszínű játékkal elértek, azt most minden egyes pozícióban lépésről lépésre ki kell majd grind-olniuk. Aki most három pozíciót játszik és így Platinum, annak jövőre mind a három pozícióban el kell érnie a Platinumot, hogy az teljes élvezetet adjon. Ez a módosítás lehetséges, hogy az egyszerre több role-t játszók kedvét is el fogja venni, s ők is inkább egy pozícióra fognak fókuszálni a jövőben.

Változik a Placement rendszer is, vagyis a rang előrejelzés. Minden szezon elején le kell játszanunk a besoroló (Placement) mérkőzéseink. Eddig úgy történt, hogy 10 mérkőzés után kaptunk egy rangot, s onnantól kezdve lehetett is kezdeni a fejlődést. 2019-től ez úgy változik, hogy az első besoroló meccs után már kapunk egy előrejelzést a rendszertől, hogy mire lehet számítani a jelenlegi teljesítményünk alapján. Ez az előrejelzés nem pontos, ám a végeredmény nem lehet alacsonyabb az előrejelzett rangnál. Ezzel a funkcióval folyamatosan követhetjük a teljesítményünk, így a végeredmény nem lesz akkora meglepetés, mint ahogy az eddig sok esetben történt.

Ha mindez nem lenne elég, bővülni fog a tier lista, Bronze és Diamond közé két új tier fog érkezni. Valamint minden tier jövő évtől négy darab szintet fog tartalmazni, nem pedig ötöt. A Riot Games szerint ez a bővítés segíteni fog abban, hogy még pontosabban tudjon eloszlani a játékosbázis, ezzel pedig még élvezetesebb lesz a játék.

Végezetül, pedig nagy esély van arra, hogy idényekre, split-ekre fogja osztani a rangsorolt évet a Riot, éppúgy mint a profik bajnokságának esetében. A besorolásunk nem fog újrakezdődni minden split elején, szimplán csak szeretnének egy kis holtidőt adni a fejlesztők a játékosoknak a felkészülésre. Összességében nem egy rossz kezdeményezés ez, lehetséges, hogy emelni fog a játékosok teljesítményén az, hogy néha-néha szünetelni fog a rangsorolt játék.

A töltőképernyő keretünk pedig a teljesítményünkkel együtt fog változni az új rendszerben, ami eddig folyamatosan az előző évi teljesítményünket mutatta, jövő évtől az aktuális teljesítményünket fogja tükrözni.

Ti mit gondoltok az újratervezett rangsorolt rendszerről? Szükség volt erre a változtatásra?

 

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva