Fortnite

Bárki lehet Fortnite profi, a Team Secret legalábbis ezt vallja!


Nincsen korhatár az új esport világban, a Team Secret 13 éves játékost igazolt.

Lehetséges, hogy megvan a világ legfiatalabb profi esport játékosa?!

Kyle “Mongraal” Jackson ugyanis még csak 13 éves, de már esport berkeken belül azt csiripelik a madarak, hogy csapatával, a Team Secret-tel komoly Fortnite csapatokon gázolnak keresztül.

A Team Secret név nem idegen az esport világban, leginkább a Dota 2 csapatuk miatt lehetett róluk hallani korábban. A tavalyi komoly változást hozott az esportnak, megjelent egy teljesen új “sportág” a battle royale. Természetesen a Team Secret is úgy döntött, hogy meglovagolja a hullámot, azonnal toborzott egy PUBG, most pedig egy Fortnite csapatot.

Mindez nagyon jól hangzik, a legnagyobb hírérték mégis az egyik játékosuk, a 13 éves Mongraal szerepeltetése. Még sosem volt példa eddig arra, hogy ennyire fiatalon szereplejen valaki egy profi csapatban. De még talán a nem elektronikus sportok világában sem valószínű, hogy ilyesmi valaha előfordult.

A keret csak és kizárólag európai játékosokból áll, így akár még találkozhatunk is velük a játékainkban.

  • Mats “Sak0ner” Sorum (Norvégia)
  • Kyle “Mongraal” Jackson (Egyesült Királyság)
  • Domeniks “Domentos” Bunts (Lettország)
  • Michael “VNHL” Gustad (Norvégia)

A csapatot a szervezet egyébként a legjobbkor alapította, nemrég ugyanis beszállt a Fortnite-ba Kína legnagyobb játékok forgalmazásával foglalkozó cége, a Tencent, akik többek között a világ legnézettebb esportjáért, a League of Legends-ért felelős Riot Games-t is tulajdonolják. Pénz van bőven, ráadásul a Tencent nem is szeretne fukarkodni ilyen téren.

#EsportReady – A Tencent 15 millió dollárt fektet a Fortnite-ba!

Kyle Jackson esete egyébként azért is szól nagyot az esport médiában, mert ezzel egy teljesen új korszaka indulhat el a játékostoborzásnak, akár más játékok terén is. A tehetség nem köthető a korhoz, ez az üzenet úgy tűnik meghatározója lesz a jövő esportjának.

Ti szívesen lennétek profi Fortnite játékosok?

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva